Warren Buffet a cumpărat în trei luni acţiuni în valoare de 3,6 miliarde de dolari

Miliardarul Warren Buffett, supranumit oracolul din Omaha, a realizat în trimestrul al doilea din acest an prin intermediul fondului său de investiţii Berkshire Hathaway cea mai mare achiziţie a sa din ultimii trei ani, de la căderea Lehman Brothers, cumpărând acţiuni de pe bursă în valoare de 3,6 miliarde de dolari în decurs de numai trei luni, potrivit Bloomberg.

257 afișări
Imaginea articolului Warren Buffet a cumpărat în trei luni acţiuni în valoare de 3,6 miliarde de dolari

Warren Buffet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca urmare a acestor achiziţii, fondul Berkshire şi-a majorat expunerea pe acţiuni la 30 iunie la 67,6 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Buffet a fost una dintre personalităţile care au atacat vehement decizia agenţiei de rating Standard & Poors privind retrogradarea ratingului SUA cosiderând că decizia agenţiei de rating nu are sens şi că Statele Unite ar merita un rating de AAAA dacă acesta ar exista.

Pe fondul temerilor privind reducerea ratingului SUA şi mai apoi ca urmare a confirmării acestui fapt, bursele din întreaga lume au înregistrat scăderi puternice, cei mai importanţi indici pierzând în ultimele zile circa 10% din valoare.

Bursa americană a pierdut de asemenea 13,4% din valoare de la maximele atinse în luna iulie după ce a scăzut şi astăzi cu 3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici