Washington Mutual se pregăteşte de ieşirea din faliment

Washington Mutual (WaMu), cea mai mare bancă intrată în faliment din istoria SUA, a anunţat că a ajuns la o înţelegere într-o dispută dintre acţionari şi o parte a creditorilor, care împiedica ieşirea băncii de sub protecţia legii falimentului.

144 afișări
Imaginea articolului Washington Mutual se pregăteşte de ieşirea din faliment

Washington Mutual se pregăteşte de ieşirea din faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a anunţat într-un document transmis tribunalului că acţionarii vor renunţa la procesele împotirva înţelegerilor cu deţinătorii de obligaţiuni ale băncii.

WaMu se află sub protecţia legii falimentului din septembrie 2008.

Acordul dintre acţionari şi creditori va permite derularea unor plăţi de 7 miliarde de dolari către cei din urmă.

"Acordul propus reprezintă un pas către încheierea procedurilor de faliment", potrivit unui comunicat WaMu.

Activele reorganizate ale WaMu vor consta din participaţiile la WMI Investment şi WM Mortgage Reinsurance. Compania reorganizată va fi finanţată cu o contribuţie de 75 de milioane de dolari de la unii creditori şi de o linie de credit de 125 milioane de dolari de la deţinătorii de obligaţiuni.

În septembrie, un judecător din SUA a respins a doua încercare a WaMu de a ieşi din faliment, din cauza disputelor dintre acţionari şi creditori.

Compania a cerut falimentul în septembrie 2008, în perioada de vârf a crizei financiare, după ce autorităţile financiare au preluat operaţiunile de împrumuturi şi depozite. Divizia bancară a fost vândută ulterior către JPMorgan Chase pentru 1,88 miliarde de dolari.

Aproape imediat după declararea falimentului, Washington Mutual, Autoritatea Federală pentru Asigurarea Depozitelor din SUA şi JPMorgan au început o dispută juridică privind activele băncii aflate în faliment.

WaMu avea active în valoare de circa 307 miliarde de dolari şi depozite de 188 miliarde de dolari la momentul declarării falimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici