WhatsApp se află în discuţii pentru lansarea plăţilor mobile în Indonezia

WhatsApp, serviciul de mesagerie deţinut de Facebook, se află în discuţii cu mai multe firme din Indonezia care gestionează plăţi digitale pentru a le oferi serviciile lor de tranzacţii mobile, în încercarea de a pătrunde în sectorul de comerţ electronic al ţării, transmite Reuters.

73 afișări
Imaginea articolului WhatsApp se află în discuţii pentru lansarea plăţilor mobile în Indonezia

WhatsApp se află în discuţii pentru lansarea plăţilor mobile în Indonezia

Indonezia ar putea deveni a doua ţară la nivel mondial în care WhatsApp introduce astfel de servicii, momentan aşteaptă aprobările şi reglementările din partea Indiei, cea mai mare piaţă a companiei ca număr de utilizatori. Acţiunile au fost întârziate din cauza normelor locale de stocare a datelor.

Dar, spre deosebire de India, unde intenţionează să ofere servicii directe de plată de la egal la egal, WhatsApp va servi pur şi simplu drept platformă în Indonezia, care va susţine plăţile prin portofele digitale locale, din cauza reglementărilor dure de acordare a licenţelor, au mai spus sursele Reuters.

Indonezia ar putea deveni un model pentru adoptarea Whatsapp pe alte pieţe emergente în vederea reglementărilor privind jucătorii străini care îşi creează propriile portofele digitale, potrivit surselor.

Indonezia, care cuprinde 260 de milioane de oameni şi este cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, se află printre primele cinci pieţe la nivel mondial pentru Whatsapp, cu peste 100 de milioane de utilizatori.

Ţara va fi martoră la triplarea industriei sale de comerţ electronic, ajungând la 100 de miliarde de dolari până în 2025, potrivit unor estimări, însă în Indonezia există totodată şi cele mai stricte reglementări pentru plăţile digitale din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici