WindFloat, parcul eolian care pluteşte în Oceanul Atlantic, poate alimenta un oraş întreg

  • În Portugalia s-a construit unul dintre puţinele centrale plutitoare care funcţionează în lume.
  • Este vorba despre electricitate produsă în mijlocul apei, în Oceanul Atlantic.
2229 afișări
Imaginea articolului WindFloat, parcul eolian care pluteşte în Oceanul Atlantic, poate alimenta un oraş întreg

Ancorat pe fundul mării, la 18 km de coasta portugheză, cu turnuri de două ori mai înalte decât Statuia Libertăţii, parcul eolian produce suficientă energie pentru a alimenta 60.000 de case.

"Este un proiect experimental. Dar sperăm să construim altele în curând”, spune directorul de dezvoltare al proiectului din Portugalia.

Pentru cei care se opun ridicării de parcuri eoliene care obturează vederea la mare, specialiştii au găsit o soluţie: plasarea turbinelor direct în apă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici