Wizz Air înfiinţează prima bază operaţională în Europa Occidentală, pe Aeroportul londonez Luton

Compania aeriană ungară Wizz Air a înfiinţat o nouă bază operaţională, prima din Europa Occidentală, pe Aeroportul londonez Luton, în cadrul planului de extindere a capacităţilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

235 afișări
Imaginea articolului Wizz Air înfiinţează prima bază operaţională în Europa Occidentală, pe Aeroportul londonez Luton

Aeroportul Luton a fost destinaţia primului zbor efectuat de un avion al Wizz Air, în anul 2004. Compania consideră că noua bază va facilita zborurile spre diverse rute. Numeroase avioane Wizz Air vor fi staţionate în Luton şi vor fi create 36 de locuri de muncă.

"Aeroportul londonez Luton a fost foarte important pentru noi şi rămâne aşa", a declarat Owain Jones, directorul executiv Wizz Air.

"Anul acesta, am avut 30 la sută din traficul aerian spre această destinaţie, iar staţionarea avioanelor aici şi echipajele locale ne vor permite să menţinem creşterea puternică", a spus Jones.

Jozsef Varadi, directorul general Wizz Air, a explicat că noua bază reflectă amploarea operaţiunilor în Luton, unde compania a avut cinci milioane de clienţi anul trecut, pe locul doi după EasyJet.

Cele două companii aeriene au în general rute diferite, Wizz Air concentrându-se pe Europa Centrală şi de Est, iar EasyJet pe Europa Occidentală şi zona Mediteranei. "Ne suprapunem în mod limitat cu EasyJet din Luton. EasyJet are un model de afaceri foarte diferit şi o reţea foarte diferită de a noastră", a subliniat Varadi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici