Wizz Air s-a listat pe bursa de la Londra

Operatorul aerian Wizz Air s-a listat miercuri pe bursa de la Londra, preţul acţiunilor companiei fiind de 11,5 lire sterline pe unitate, ceea ce conferă companiei o capitalizare de piaţă de 601 milioane de lire sterline (818 milioane de euro) în urma ofertei publice iniţiale, a anunţat Wizz Air.

605 afișări
Imaginea articolului Wizz Air s-a listat pe bursa de la Londra

Wizz Air s-a listat pe bursa de la Londra (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

În cadrul ofertei publice iniţiale, Wizz Air a vândut 23.360.008 acţiuni.

"Suntem încântaţi să anunţăm încheierea cu succes a ofertei publice iniţiale pe bursa de la Londra. Răspunsul primit la oferta noastră a fost unul pozitiv", a declarat Jozsef Varadi, directorul general al Wizz Air.

Suma netă încasată de Wizz Air în urma ofertei publice va fi de aproximativ 103 milioane de lire sterline (140 de milioane de euro), se arată într-un comunicat al companiei.

Admiterea pe segmentul premium şi pe piaţa principală de tranzacţionare a London Stock Exchange, precum şi începerea tranzacţiilor necondiţionate vor avea loc în data de 2 martie.

Băncile JP Morgan, Citigroup, Barclays şi Nomura International au intermediat oferta publică iniţială a Wizz Air.

Compania Wizz Air estimează că va fi eligibilă pentru includerea în indicele FTSE 100 în urma evaluării din luna iunie a acestui an.

La începutul lunii februarie, Wizz Air a anunţat că reia planurile de listare pe bursa de la Londra, după ce în luna iunie a anului trecut a renunţat la această intenţie din cauza volatilităţii pe bursă a sectorului aerian.

Veniturile din primele nouă luni ale anului fiscal 2015 (martie-decembrie 2014) au crescut cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului fiscal precedent, la 992 de milioane de euro, în timp ce profitul EBITDAR (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri, amortizări şi costuri de restructurare) a avansat cu 38%, la 305 milioane de euro.

Numărul de pasageri transportaţi în intervalul martie-decembrie 2014 a urcat cu 18%, la 12,7 milioane.

Wizz Air, care operează o flotă formată din 54 de avioane Airbus A320, este cel mai mare operator low cost din Europa Centrală şi de Est, cu o cotă de piaţă de 37,7% la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

Operatorul aerian este activ în 37 de ţări şi deţine 18 baze în zece ţări din Europa Centrală şi de Est. Compania asigură zboruri către 106 destinaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici