Yahoo a concediat o treime dintre angajaţii din India

Yahoo a concediat săptămâna aceasta 400 de angajaţi de la subsidiara din Bangalore, India, reprezentând o treime din personalul firmei indiene şi aproape 3% din numărul total de angajaţi ai grupului la nivel mondial, potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de MarketWatch.

173 afișări
Imaginea articolului Yahoo a concediat o treime dintre angajaţii din India

Yahoo a concediat o treime dintre angajaţii din India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Yahoo au confirmat că grupul îşi consolidează operaţiunile din Bangalore, dar au refuzat să dea detalii.

"Efectuăm o serie de schimbări în modul în care operăm în Bangalore şi reducem numărul de birouri. Yahoo îşi menţine prezenţa pe piaţa din India, iar Bangalore rămâne o unitate importantă a grupului", au declarat oficialii Yahoo.

Acesta ar putea fi cel mai mare val de concedieri derulat de Yahoo de la venirea la conducerea grupului a Marissei Mayer, în 2012.

Planul de reorganizare anunţat de Mayer după preluarea conducerii prevedea tăieri de costuri şi concentrarea pe domenii profitabile.

Starboard Value, unul dintre acţionarii grupului american, a insistat recent ca Mayer să accelereze măsurile de reducere a costurilor şi să analizeze o posibilă alianţă cu furnizorul global de servicii de internet AOL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici