Yahoo este aproape de a desfiinţa circa 600 de locuri de muncă, 5% din total

Yahoo! este aproape de a desfiinţa 600-650 de locuri de muncă, aproape 5% din totalul posturilor, parte a eforturilor directorului general, Carol Bartz, de a reduce costurile şi de a repoziţiona compania pe pieţele în dezvoltare, a afirmat o sursă apropiată situaţiei pentru Financial Times.

20 afișări
Imaginea articolului Yahoo este aproape de a desfiinţa circa 600 de locuri de muncă, 5% din total

Yahoo este aproape de a desfiinţa circa 600 de locuri de muncă, 5% din total (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajaţii afectaţi de acest program de reducere a personalului vor primi notificări începând de marţi, a declarat sursa. Reprezentanţi Yahoo! au refuzat să comenteze.

Reducerea locurilor de muncă, prima din ultimele 18 luni, a fost discutată timp de mai multe săptămâni şi marchează dificultăţile întâmpinate de Bartz în a revigora dezvoltarea motorului de căutare american. Directorul general al Yahoo a desfiinţat un număr similar de locuri de muncă şi în 2008.

În pofida unor investiţii în servicii de internet mobil încă din perioada în care această tehnologie se afla la început, Yahoo! a fost depăşit ulterior de Google, în mare parte din cauza succesului sistemului de operare Android, dezvoltat de principalul său rival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici