YouTube încearcă să limiteze răspândirea informaţiilor false privind legătura dintre noul coronavirus şi reţeaua 5G

YouTube şi alte platforme de socializare fac demersuri pentru a limita răspândirea teoriilor conspiraţioniste care leagă pandemia de COVID-19 de reţelele de telefonie 5G, scrie CNN.

1422 afișări
Imaginea articolului YouTube încearcă să limiteze răspândirea informaţiilor false privind legătura dintre noul coronavirus şi reţeaua 5G

YouTube încearcă să limiteze răspândirea informaţiilor false privind legătura dintre noul coronavirus şi reţeaua 5G

Operatorii de telefonie mobilă au declarat luni că în Marea Britanie au fost cel puţin cinci cazuri de vandalizare a stâlpilor de reţea.

Atacurile vin după ce pe reţelele de socializare circulă mai multe videoclipuri care susţin că există o conexiune între virus şi noua tehnologie wireless super-rapidă.

Într-o declaraţie comună, BT Group (BTGOF) EE, Telefonica (TEF) O2, Vodafone (VOD) şi Three, deţinute de CK Hutchison Holdings (CKHUY), au declarat că 5G nu este în niciun fel legat de noul coronavirus şi că aceste informaţii nu au nicio bază reală.

"Nu numai că aceste afirmaţii sunt lipsite de fond, dar sunt dăunătoare pentru oameni şi întreprinderi care se bazează pe continuitatea serviciilor noastre. De asemenea, au dus la abuzarea fizică a angajaţilor noştri şi în unele cazuri, au împiedicat întreţinerea esenţială a reţelei", se arată în comunicatul transmis de operatorii de telefonie.

De asemenea, mai multe platforme de socializare şi internet au luat deja unele măsuri pentru a stopa răspândirea dezinformării din jurul coronavirusului, interzicând conţinutul care face referire la tratamente şi cure false. Dar teoriile conspiraţioniste, cum ar fi falsa conexiune 5G, au fost într-o zonă gri.

YouTube a transmis, însă, că aceste videoclipuri nu încalcă în mod direct politicile sale, dar că le urmăreşte cu atenţie şi a luat mai multe măsuri prin care autorii acestor materiale nu vor mai avea câştiguri financiare de pe urma lor. De asemenea, aceste video-uri sunt înlăturate din lista de căutări şi nici nu mai apar la recomandări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici