Zece noi miliardari s-au alăturat iniţiativei Buffett-Gates de a dona bani pentru săraci

Zece miliardari s-au angajat să-şi doneze cel puţin jumătate din averi unor cauze filantropice, alăturându-se iniţiativei Giving Pledge, lansate în 2010 de către Warren Buffett, Bill Gates şi soţia sa Melinda, relatează CNN Money.

1074 afișări
Imaginea articolului Zece noi miliardari s-au alăturat iniţiativei Buffett-Gates de a dona bani pentru săraci

Bill Gates (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Cei trei îi încurajează pe miliardari să doneze, pentru ajutorarea săracilor, cel puţin jumătate din bani fie în timpul vieţii, fie prin testament.

Grupul numără în prezent 137 de miliardari care provin din 14 ţări.

"Când am lansat Giving Pledge, acum câţiva ani, nu ne gândeam că vom reuşi să reunim atât de mulţi oameni", declara marţi Bill Gates, citat într-un comunicat.

Printre cei zece miliardari care au semnat acest angajament se află Judy Faulkner, fondatoarea şi CEO Epic, o companie care vinde fişe medicale electronice, a cărei avere este estimată la 2,6 miliarde de dolari de către Forbes şi care s-a angajat să doneze 99% din bani; Brad Keywell, un investitor de capitaluri de risc, şi soţia sa Kim; Chobani, care deţine o afacere cu iaurt şi care are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari; Sir Ian Wood, un scoţian care a făcut o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, în industria petrolieră, în Marea Nordului şi Gordon Gund, un nevăzător care conduce o firmă de investiţii în New Jersey, împreună cu soţia sa Llura.

Numele a şase dintre noii semnatari - Keywell, Faulkner, Harold Grinspoon şi Diane Troderman, Ruth şi Bill Scott şi Sherly Varkey - nu apăreau anterior pe site-ul Giving Pledge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici