Zeci de mii de români sunt angajaţi pe nave de croazieră şi agrement, în plină epidemie de coronavirus. Ofiţer mecanic: Chiar mă îngrijorează. Urmează să plec acasă, la fete

  • 50.000 de români lucrează pe nave de agrement.
  • Cei cu funcţii înalte ajung să câştige aproape 10.000 de euro pe lună.
  • În ciuda epidemiei, cerererile de angajare pe nave de croazieră nu au scăzut.
955 afișări

50.000 de români lucrează pe nave de agrement, în plină epidemie de coronavirus. Salariile marinarilor ajung la 10.000 de euro pe lună, de 15 ori mai mult decât ar câştiga în România.

În acest moment, 50.000 de români lucrează pe nave de agrement şi sunt expuşi contaminării cu virurusul care a făcut aproape 2.000 de victime.

„Chiar mă îngrijorează. Urmează să plec acasă, la fete, într-o lună şi jumătate. Şi o să merg cu mască, cu mânuşi. (...) Soţia mea, Bianca, este îngrijorată”, declară Ştefan Gorgovan, ofiţer mecanic pe o navă.

Acesta nu e singurul român de pe nava de croazieră căruia îi este ofiţer mecanic. „Şase colegi români mai am la mine în departament. Mai avem şi la pază, şi la restaurant... avem, avem câţiva români”, spune ofiţerul mecanic.

Oamenii pleacă pe oceanele lumii pentru bani, iar cei cu funcţii înalte ajung să câştige aproape 10.000 de euro pe lună.

Cu toate acestea, coronavirusul care a îmbolnăvit până acum doi marinari români dă fiori şi celor care urmează să se îmbarce în curând. „Este destul de riscant pentru noi. (...) Nu prea avem de ales, navele trebuie să meargă în zona respectivă”, declară Alexandru Boboc, căpitan marin.

Potrivit acestuia, cel mai bine plătiţi sunt tanchiştii sau cei care transportă gaze naturale: „La mine, un comandant, 9.000 de dolari pe lună”.

În ciuda epidemiei de coronavirus, agenţiile de plasare spun că cerererile de angajare pe nave de croazieră nu au scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marinari,
nave,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici