Zeci de porci sacrificaţi preventiv în judeţul Covasna, după o nouă suspiciune de pestă

Autorităţile din judeţul Covasna au dispus, luni, sacrificarea preventivă a câtorva zeci de porci din cartierul Orko, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, după ce a apărut o nouă suspiciune de pestă porcină africană în zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

203 afișări
Imaginea articolului Zeci de porci sacrificaţi preventiv în judeţul Covasna, după o nouă suspiciune de pestă

Zeci de porci sacrificaţi preventiv, după o nouă suspiciune de pestă aproape de Sfântu Gheorghe

Zeci de porci din cartierul mărginaş Orko, din Sfântu Gheroghe vor fi sacrificaţi preventiv, după apariţia unei suspiciuni de pestă porcină africană, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu.

„S-a luat măsura uciderii preventive a porcilor din cartierul Orko, un cartier mărginaş din Sfântul Gheorghe, pentru a preveni răspândirea bolii”, a spus Cucu.

Acesta a mai precizat că mai există o suspiciune în Valea Crişului, o comună din apropiere de Sfântu Gheorghe.

„Au fost două cazuri confirmate vineri şi atunci s-a declarat focar în acel cartier, apoi, în cursul zilei de ieri (duminică - n.r.), am mai avut o suspiciune şi azi (luni – n.r.) s-a luat măsura uciderii preventive în acel perimetru, în imediata proximitate a focarului. Şi mai este o suspiciune la Valea Crişului, care este o comună în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe”, a explicat sursa citată.

Suspiciunea din Valea Crişului trebuie confirmată sau infirmată, analizele fiind în lucru, a mai spus Sebastian Cucu.

Proprietarii porcinelor vor fi despăgubiţi în condiţiile legii, după cum a precizat prefectul judeţului Covasna.

Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Covasna a anunţat, vineri seară, apariţia virusul pestei porcine africane în judeţ, acesta fiind confirmat la două cadavre de porci găsite la o groapă de gunoi situată la marginea municipiului Sfântu Gheorghe. Porcii respectivi ar fi fost hrăniţi inclusiv cu gunoaie adunate de pe marginea drumurilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici