Ziua Facebook: Reţeaua de socializare închide cea mai spectaculoasă ofertă publică iniţială din istorie

Reţeaua de socializare Facebook se cotează astăzi pe bursa americană NASDAQ, investitorii din SUA şi din în­treaga lume aşteptând cu sufletul la gură să vadă la ce preţ îşi va vinde compania acţiunile şi la cât va fi evaluată aceasta.

337 afișări
Imaginea articolului Ziua Facebook: Reţeaua de socializare închide cea mai spectaculoasă ofertă publică iniţială din istorie

Ziua Facebook: Reţeaua de socializare închide cea mai spectaculoasă ofertă publică iniţială din istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Listarea Facebook este probabil cea mai aşteptată tranzacţie din ultimii ani şi are toate ingredientele pentru a deveni cea mai spectaculoasă ofertă din istoria burselor.

Interesul din partea investitorilor pentru acţiunile Facebook este foarte mare, fapt care a determinat compania să majoreze intervalul de preţ al ofertei, dar şi numărul total de acţiuni vândute în ofertă.

Astfel, dacă toate acţiunile vor fi vândute la preţul maxim de 38 de dolari, valoarea ofertei s-ar putea ridica la 16 mld. dolari şi ar evalua compania la peste 104 mld. dolari, ceea ce ar face ca Facebook să devină cea mai mare companie listată vreodată pe bursa americană.

Când s-a listat Google, în august 2004, compania era evaluată la 23,1 mld. dolari.

Cu peste 900 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume, Facebook a reuşit să aprindă imaginaţia investi­torilor care sunt dispuşi să ofere un preţ de 26 de ori mai mare decât veniturile companiei din ultimele patru trimestre şi de peste 100 de ori mai mare decât profiturile din aceeaşi perioadă.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici