COMENTARIU Lelia Munteanu: "Bolnavul cu nr. __ a fost testat pozitiv. Din datele telefonului tău celular, ai fost în apropierea lui mai mult de 15 minute. Pe data de __ venim să te testăm"

Israelul a demarat în forţă urmărirea digitală.

4732 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: "Bolnavul cu nr. __ a fost testat pozitiv. Din datele telefonului tău celular, ai fost în apropierea lui mai mult de 15 minute. Pe data de __ venim să te testăm"

COMENTARIU Lelia Munteanu: "Bolnavul cu nr. __ a fost testat pozitiv. Din datele telefonului tău celular, ai fost în apropierea lui mai mult de 15 minute. Pe data de __ venim să te testăm"

Aseară, 400 de israelieni au primit pe telefonul celular următorul mesaj:

"Nume, prenume __ B.I. __  eşti rugat/ă să intri în izolare. Bolnavul cu nr. __­­­ a fost testat pozitiv. Din datele telefonului tău celular, ai fost în apropierea lui mai mult de 15 minute. Pe data de __ venim să te testăm. Salutări, Biroul Sănătăţii".

Urmărirea digitală, făcută cu ajutorul serviciilor de intelligence, se anunţă a fi o măsură extrem de eficientă. Pentru că şi în Israel există dezaxaţi care au început să dea mesaje false, apelurile de urmărire pot fi imediat confirmate pe telefonul Centrului de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii (cel din foto, cu shtreimel, pălăria de blană purtată de religioşi, e chiar ministrul Sănătăţii, Yaakov Litzman, sosit zilele trecute la briefing direct de la sărbătoarea Purimului).

Operaţiunea de urmărire digitală ar trebui să beneficieze de controlul Comisiei Parlamentare însărcinată cu problema noului coronavirus, care însă, în cel mai bun caz, se va înfiinţa luni. Knesset-ul n-a fost pus încă pe roate, Regele Bibi, prin Likud, se străduieşte să temporizeze cât poate momentul. (Kahol Lavan a depus deja o petiţie la Curtea Supremă, ca să urgenteze lucrurile).

Astăzi se semnează ordonanţa care va băga Israelul în starea de urgenţă pe care Ministerul Sănătăţii o cere imperios de trei zile şi care a fost votată în Knesset, în unanimitate, încă din noaptea de 16 martie.

Ieri, autorităţile de la Ierusalim au raportat 2150 de teste.   

Graniţele cu palestinienii din teritorii au fost închise. O parte dintre cei 100.000 de muncitori care făceau zilnic naveta în Israel au rămas pe loc până la sfârşitul crizei, din proprie voinţă şi cu acceptul angajatorilor. Evident, angajatorii trebuie să garanteze că vor asigura cazarea muncitorilor, chestiune deloc uşoară.

În Cisiordania, aflată în carantină, sunt deja zeci de cazuri, cele mai multe în zona Bethlehem. Conform Wafa, agenţia de ştiri de la Ramallah, ieri preşedintele Israelului l-a sunat pe şeful Autorităţii Palestiniene, propunându-i să coopereze şi să se coordoneze în problema coronavirusului, iar Mahmud Abbas s-a declarat foarte de acord, dovadă că frica face uneori minuni diplomatice.  

Gaza pare a fi în continuare cel mai curat loc din lume, dar asta pentru că încă nu s-au efectuat testări. Autorităţile de la Ierusalim se întreabă cam de o săptămână cum ar fi mai inteligent să procedeze când în Gaza vor apărea primele cazuri de infectare cu Covid-19. Ar fi greu de gestionat pentru Israel să se trezească peste noapte, la graniţa de sud, cu aproape două milioane de "pozitivi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici