COMENTARIU Lelia Munteanu: Depinde de noi toţi să mai stea şi ei pe-acasă

Ludovic al II-lea Slobozitul a ieşit din izolare cu chef de ceartă.

993 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Depinde de noi toţi să mai stea şi ei pe-acasă

COMENTARIU Lelia Munteanu: Depinde de noi toţi să mai stea şi ei pe-acasă

Întâi a apărut Klaus Magnus: "Şi, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă". (N-am înţeles cuvântul "practic").

La câteva ore, a ieşit Ludovic al II-lea Slobozitul (din izolare), cu chef de ceartă: "Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu este adevărată - şi veţi vedea că nu este adevărată - privitoare la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani (...). Pentru a-i proteja, doar pentru a-i proteja, se va institui practic această inderdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani, se vor putea deplasa şi chiar ne impunem ca obiectiv să le asigurăm servirea aproape exclusiv în magazinele alimentare, în farmacii (...), astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni (...). De asemenea, se pot deplasa ca să facă o plimbare. Deci, modul în care a fost prezentată ideea de măsură nu este corect". (N-am înţeles cuvântul "rostogolit" şi sintagma "aproape exclusiv").

S-a arătat, în sfârşit, şi Marcel Vela, ministrul Afacerilor Dinlăuntru, cu Ordonanţa Militară 3: "Circulaţia persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 şi 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază, pentru asistenţă medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesităţile animalelor. Este permisă şi în afara acestui interval pentru activităţi profesionale sau activităţi agricole". (N-am înţeles sintagma "activităţi profesionale").

Cred că, strâns uniţi unul contra celuilalt, înalţii responsabili au intenţii bune: încearcă să ne distreze, să ne abată de la gândurile negre. 

Dacă "ieşirea cu bine din această criză", cum spunea preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, "depinde de noi toţi", atunci poate că e momentul să mai stea şi ei pe-acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici