COMENTARIU Lelia Munteanu: Schimbaţi canalul!

Sub semnul urgenţei, momentul românesc nu durează decât 20 de ore.

2436 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Schimbaţi canalul!

COMENTARIU Lelia Munteanu: Schimbaţi canalul!

"Instituirea stării de urgenţă implică pentru toţi schimbarea modului de viaţă, dar şi un moment de frică sau de neînţelegere", a declarat Marcel Vela, ministrul Treburilor Dinlăuntru, la ora 14. "Momentul" a durat pentru români 20 de ore -  de ieri, la 18.30, când Preşedinele a rostit istorica frază "am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare", fără însă să strivească corona de înţelesuri a noţiunii.  
 
Anxietatea cetăţenilor a venit şi din aceea că, doar cu trei zile în urmă, la întrebarea jurnaliştilor dacă s-ar putea impune declararea stării de urgenţă, Preşedintele a răspuns hâtru, cu o povaţă: "Dacă îmi permiteţi să vă dau un sfat, aşa, colocvial. Dacă vă uitaţi la televizor şi vedeţi politicieni care dau sfaturi la toată lumea şi le ştiu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbaţi canalul".
 
Ce s-a întâmplat atât de grav între 11 şi 14 martie, în afară de faptul că Orban a revenit în fruntea Guvernului?
 
Nimic nu mai contează. Totul păleşte în faţa tele-întâlnirii Premierului Molimei cu presa, care s-a încheiat după lăsarea întunericului. Ludovic al II-lea Autoizolatul a demarat în forţă: "Organizez această conferinţă de presă odată cu votul dat de Parlamentul României ieri" (dovadă că, precum la Cotroceni tot astfel şi la Vila Lac – nimic nu stă, de fapt, sub semnul urgenţei).
 
Urmând tradiţia guvernanţilor liberali de a se gratula unii pe alţii şi fiecare pe sine, premierul a conchis, de la bun început, că numărul de cazuri de infectare din România - mai mic, comparativ cu cel din alte ţări europene - e dovada irefutabilă că autorităţile noastre au lucrat mai bine. La aşa gugumănie, eşti obligat să urmezi povaţa Preşedintelui şi să  schimbi canalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici