COMENTARIU Lelia Munteanu: Vânătoarea de iepuri - o anecdotă irakiană

„Americanii, ruşii, britanicii şi irakienii au organizat un concurs…”.

1813 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Vânătoarea de iepuri - o anecdotă irakiană

COMENTARIU Lelia Munteanu: Vânătoarea de iepuri - o anecdotă irakiană

Patrick Cockburn, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti care acoperă zona Orientului Mijlociu, pentru care istoria recentă a Irakului a devenit propria istorie, aminteşte în „Haos şi Califat” (culegere de corespondenţe de război, tradusă recent şi în româneşte de Editura Polirom) o anecdotă din perioada Mukhabarat (temuta poliţie politică a lui Saddam Hussein):

„Americanii, ruşii, britanicii şi irakienii au organizat un concurs de vănătoare de iepuri, într-o pădure. Au câştigat americanii: au oferit bani şi vize şi au fost copleşiţi de câţi iepuri entuziasmaţi s-au grăbit să se predea. Ruşii au ieşit pe locul doi: au bombardat pădurea cu artileria grea şi, în câteva ore, supravieţuitorii s-au predat. Demersul britanicilor a durat mai mult: cu o diplomaţie abilă, au reuşit să dezbine iepurii în două facţiuni, una predând-o pe cealaltă vânătorilor. Echipa irakiană a intrat în pădure şi n-a mai ieşit. Celelalte echipe, îngrijorate, au început s-o caute. Într-un târziu. au auzit nişte lovituri înfundate. Într-un luminiş i-au găsit pe irakieni care, după ce capturaseră un cerb şi îl legaseră de un copac, îl băteau urlând: Hai, recunoaşte! Mărturiseşte că eşti iepure!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici