COMENTARIU Lelia Munteanu: Vineri

Am tot tras cu urechea, zilele astea la conversaţiile dintre doisprezece şoareci de bibliotecă şi liderul lor, un motan analfabet.

533 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Vineri

COMENTARIU Lelia Munteanu: Vineri

Adevărul e că am copilărit cu ei şi încă mai copilăresc. Ei m-au învăţat jumătate din ce ştiu (cealaltă jumătate nu-mi foloseşte la nimic).

Zilele trecute erau pe o corabie cu pânze, tocmai se scotoceau de monezi ca să cumpere vânt, când unul dintre şoareci a întrebat: E adevărat că, acum două secole, căpitanul James Friday, într-o zi de vineri şi-a ales un echipaj pentru nava numită <Vineri>, a ridicat ancora tot într-o vineri şi nu s-a mai întors niciodată?

Iar răspunsul a fost: Se spune că Regina Angliei a vrut să îngroape o superstiţie. Dar nu poţi doborî o superstiţie fără să pui alta în loc. Nu în lumea noastră, chiar dacă din orarul navelor n-ai cum să ştergi astăzi ziua de vineri. Marina comercială s-ar prăbuşi... Toate mările sunt nişte curve bătrâne, dar pentru navigatori uscatul e mai periculos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici