COMENTARIU Sorin Avram: Acum, Kylian Mbappé e cu adevărat cineva

Prea mulţi dolari şi euro aruncaţi pe piaţa transferurilor de patroni care au făcut banii stând cu fundul pe pungi de petrol sau jefuind pur şi simplu economii puse la pământ de politicieni lacomi.

6028 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Acum, Kylian Mbappé e cu adevărat cineva

COMENTARIU Sorin Avram: Acum, Kylian Mbappé e cu adevărat cineva

Prea mulţi bani obţinuţi de fotbalişti din salarii.

Prea multe reclame în care aceştia beau sucuri pe care în realitate nu le ating nici măcar cu limba, în care mănâncă snacksuri al căror miros l-au cunoscut doar în copilăria lor modestă şi în care conduc maşini pe care, la banii lor, nici măcar nu le-ar oferi cadou iubitelor de ocazie.

Prea multă vâlvă după o preluare spectaculoasă, după un sprint reuşit, după o pasă de efect sau după un gol marcat la vinclul porţii.

Prea multe aprecieri din partea editorialiştilor şi comentatorilor tv care au trecut la un moment dat prin iarbă, unii dintre ei lăsând urme adânci.

Prea multe postări pe reţelele de socializare şi prea multe like-uri şi comentarii laudative.

Prea multe comparaţii cu starurile adevărate trecute sau prezente.

Prea multe schimbări de tunsoare, prea multe tatuaje, prea multe iubite şi prea mulţi cai putere.

Prea mulţi genunchi puşi în pământ, prea multe banderole multicolore, prea multe tricouri cu mesaje fluturate în faţa camerelor de luat vederi după goluri, prea multe dansuri exersate pentru a celebra victoria, prea multe sfaturi date fanilor de la înălţimea salturilor lor după minge şi a statutului lor de vedete timpurii.

Prea tineri să înnoate non-stop în marea de admiratori şi de bani în care i-au aruncat impresarii, patronii, presa, reţelele de socializare şi publicul.

Este şi cazul lui Kylian Mbappé căruia presa i-a făcut numeroase statui şi pentru care marile cluburi sunt în stare să intre în faliment pentru a-i obţine serviciile.

La Euro, Kylian Mbappé a fost un jucător oarecare. A fost un oarecare până când a ratat lovitura de la 11 şi a devenit cineva, pentru că nu oricine poate trimite lotul în valoare de un miliard de euro al Franţei acasă încă din optimi. 

Prestaţia modestă a lui Kylian la acest Euro şi povara ratării unei lovituri de pedeapsă decisive ar putea să-l coste pe tânărul jucător. Depinde de el dacă a învăţat ceva din lecţia pe care i-a predat-o Euro 2020 în vara anului 2021. Altfel, următorul transfer al lui Kylian ar putea fi în lotul fotbaliştilor care porniseră cu talent în drumul către glorie, dar care au sfârşit mutându-se de pe o bancă de rezerve pe alta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici