COMENTARIU Sorin Avram: Alegerile din 27 septembrie au fost câştigate, astăzi, de PNL

6687 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Alegerile din 27 septembrie au fost câştigate, astăzi, de PNL
Nici nu a apucat matinalul preşedinte Klaus Iohannis să anunţe triumfal că România va beneficia de 79,9 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltare şi pentru îndepărtarea efectelor crizei sanitare că ministrul PNL de Finanţe, Florin Cîţu, a şi dezvăluit strategia de luptă a partidului în campania electorală pentru alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie. 
 
Domnul Cîţu s-a trezit dis de dimineaţă pentru a fi primul care-l felicită public pe preşedintele PNL al României, Klaus Iohannis, pentru victoria repurtată la Bruxelles şi a scris pe pagina sa de Facebook: ”PSD în depresie! Succes al lui Preşedintelui României la Bruxelles. Suma RECORD negociată pentru România. Marcel Ciolacu şi gaşca lui să ia notiţe. Acesta este un lucru bine făcut. Oamenii lui Dragnea, acum ai lui Ciolacu, se duceau la Bruxelles să scoată de pe lista neagra a UE tot felul de off-shore-uri (cât a primit PSD pentru această acţiune şi unde sunt banii?) sau să vândă câteva sticle de palincă. Astăzi Preşedintele României a negociat o suma impresionanta pentru România - 80 de miliarde de euro. Felicitări, domnule Preşedinte!”. 
 
Aşadar, în campania electorală care a început astăzi, după anunţul făcut de domnul Iohannis la Bruxelles, liberalii vor sublinia în permanenţă succesul uriaş obţinut de preşedintele României la negocierile cu liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene. Şi cum preşedintele României este preşedintele de facto al PNL şi cum Klaus Iohannis nu se va sfii să se bage până în gât în campania electorală, alocările bugetare stabilite la Bruxelles se vor contabiliza în contul liberalilor. 
 
Apoi, liberalii vor sublinia cu tuşe groasă că PSD a vrut să scoată România din Europa şi că social-democraţii nu pot să deschidă nicio uşă la Bruxelles, aşa că nu ar fi fost niciodată capabil de o asemenea performanţă ca cea reuşită de liderul de facto al PNL. 
Klaus Iohannis nu a spus cât din cele 80 de miliarde de euro vor fi granturi şi cât din această sumă va fi reprezentată de împrumuturi care vor trebui returnate. Nu se ştie nici cât din această sumă va putea fi atrasă de România, pentru că banii ăştia nu sunt depozitaţi într-o cămară, iar ţara noastră numai trebuie să trimită câteva camioane cu saci, să-i încarce şi să vină cu ei acasă. România trebuie să facă proiecte pentru a absorbi banii, dar ştim foarte bine cât de mic este gradul de absorbţie al fondurilor europene de până acum. 
 
Important acum pentru cei aflaţi la putere nu este de câţi bani va beneficia până la urmă România şi ce va face cu ei. Important e ca aparatul de propagandă al PNL să tureze motoarele la maxim şi să dea ture prin ţară, purtându-i prin faţa alegătorilor pe candidaţii lor la primării şi la consiliile judeţene, care vor promite că vor face minuni cu banii care vor ajunge în ţară datorită preşedintelui Iohannis. Care preşedinte pentru a duce România pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie nu are nevoie doar de ”Guvernul Meu” şi de ”Parlamentul Meu”, ci şi de ”Primarii Mei” şi de ”Consiliile Mele Judeţene”. 
 
Acestea fiind scrise, cred că alegerile locale din 27 septembrie au fost câştigate, astăzi, de PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici