COMENTARIU Sorin Avram. Angela Merkel, un Florin Cîţu al Germaniei

Emil Boc l-a comparat pe Florin Cîţu cu Angela Merkel: „Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există!”.

5780 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Angela Merkel, un Florin Cîţu al Germaniei

COMENTARIU Sorin Avram. Angela Merkel, un Florin Cîţu al Germaniei

Gigi Becali îşi compară frecvent tinerii jucători cu mari vedete ale fotbalului internaţional, foste sau actuale.

Emil Boc l-a comparat pe Florin Cîţu cu Margareth Thatcher: „Robert (Robert Sighiartău - n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie. V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă?”.

După un meci cu Craiova, fostul fotbalist Narcis Răducan l-a comparat pe Florinel Coman cu Romario: „Doar Romario mai dribla aşa, îmi aduc aminte”.

Emil Boc s-a ferit să-l compare pe Florin Cîţu şi cu Viktor Orban, care este preşedintele FIDEZS şi premierul Ungariei, pentru că, astfel, ar fi trebuit să-i ceară premierului să demisioneze pentru a-i face loc la şefia Guvernului preşedintelui PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban s-a comparat singur cu Ronaldo. Acesta a comparat situaţia legată de alegerile din PNL cu cea a Realului din Madrid, care după ce a rămas fără Ronaldo nu a mai reuşit să câştige Champions League.

Gică Hagi l-a comparat pe Florinel Coman cu Kylian Mbappe, iar Gigi Becali l-a comparat pe Octavian Popescu cu Gică Hagi.

Dacă ar fi să-i dăm crezare unui jurnalist de la BBC, unii români l-au comparat pe Klaus Iohannis cu Barack Obama sau John F. Kennedy. Imediat după ce Klaus Iohannis a câştigat primul mandat de preşedinte al României, Nick Thorpe spunea: „Comparabil, în opinia unor români, cu Barack Obama sau John F. Kennedy. Este un altfel de politician. Provine din rândurile minorităţii germane şi poate tocmai acesta este motivul pentru care foarte mulţi români l-au sprijinit în această victorie surprinzătoare”.

Victor Becali l-a comparat pe Dennis Man cu Zlatan Ibrahimovici.

După ce premierul Florin Cîţu a reuşit să facă din economia României una dintre cele mai performante din Europa, politicienii din Germania vor fi bucuroşi să o compare pe Angela Merkel cu Florin Cîţu. După ce preşedintele Klaus Iohannis a reuşit să pună în braţele Guvernului programul „România educată”, politicienii americani democraţi vor fi mândri să-l compare pe Barack Obama cu acesta. E adevărat, domnul Obama nu s-a preocupat într-atât de mult de reforma sistemului de educaţie din State, dar a reformat sistemul naţional de îngrijire de sănătate, implementând programul cunoscut sub numele de Obama Care. În ceea ce priveşte fotbalul, lui Kylian Mbappe i se va sugera să-l urmărească pe Dennis Man dacă vrea să înveţe cum se bate un penalty.

Ce mai, România e un fel de buric al pământului şi în politică, şi în fotbal, domenii la care ne pricepem cu toţii, de sus până jos şi de la dreapta la stânga. Şi ne mai pricepem şi la poezie, că doar se ştie că românul s-a născut poet. Numai că poezia nu prea se mai citeşte. Păcat, pentru că am fi fost cei mai buni din lume.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici