COMENTARIU Sorin Avram: Dan Barna este, de fapt, Dan Bârna

Pentru un plus de imagine, politicienii noştri sunt în stare de orice. Beau bere proastă la bufetul gării, cu toate că ei consumă de obicei wiskey, se prind în hore, în ciuda faptului că nu au ureche muzicală şi nu simt ritmul, şi se dau mari iubitori de sport, cu toate că ei nu au dat niciodată cu piciorul în minge, iar pe patine se pot ţine doar atunci când stau lipiţi de mantinelă.

9795 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Dan Barna este, de fapt, Dan Bârna

COMENTARIU Sorin Avram: Dan Barna este, de fapt, Dan Bârna

Pentru un plus de imagine, politicienii noştri sunt în stare de orice. Beau bere proastă la bufetul gării, cu toate că ei consumă de obicei wiskey, se prind în hore, în ciuda faptului că nu au ureche muzicală şi nu simt ritmul, şi se dau mari iubitori de sport, cu toate că ei nu au dat niciodată cu piciorul în minge, iar pe patine se pot ţine doar atunci când stau lipiţi de mantinelă.

Un selfie cu un fotbalist care a lăsat urme pe gazon, pe tabelele de marcaj şi în sufletele suporterilor nu se ratează niciodată, iar o medalie obţinută la o importantă competiţie internaţională trebuie imediat exploatată. De pildă, Dan Barna, unul din cei doi vicepremieri ai României, şi-a făcut un selfie cu Luis Figo şi a scris într-o postare că a fost idolul copilăriei sale: ”Nu încetaţi să visaţi, pentru că visul de a-ţi întâlni idolii copilăriei se poate împlini oricând!”. Numai că atunci când Dan avea 10 ani, Luis avea numai 13 ani, încă nu juca la Real Madrid şi încă nu auzise nimeni de el.

O bucată din argintul pe care Ana-Maria Brânză Popescu l-a obţinut cu talent şi sudoare la Olimpiada de la Tokyo a fost furat de Dan Barna, pentru a avea cu ce să-şi poleiască imaginea. Vicepremierul care noaptea visează că este un cavaler în armură care taie cu sabia cele şapte capete ale balaurului numit Corupţie a scris: ”Prima medalie pentru România la această Olimpiadă ne-a fost adusă astăzi la sabie...”. Numai că sabia este spadă. Atâta lucru nu a fost în stare domnul Barna: să se uite pe site-urile de sport şi să vadă la ce a concurat Ana-Maria Brânză. Să vedeţi când vor începe să vină medaliile la canotaj ce bulibăşeală va fi în postările lui Dan Barna, care după cum calcă pare-se că toată viaţa lui a avut scutire la orele de educaţie fizică, iar atunci când copiii îl chemau afară să joace fotbal spunea că nu poate pentru că este pedepsit fiindcă nu a luat decât 6 la lucru manual.

Vicepremierului Dan Barna i-a fost infinit mai uşor să scrie că ”este o medalie de argint cât una de aur nobil prin suferinţa, ambiţia, perseverenţa şi îndărătnicia cu care Ana Maria a construit şi a parcurs drumul spre ea” decât să reacţioneze la spusele sportivei de după cucerirea argintului: ”Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”.

La făcut treabă politicienii noştri se pricep mai puţin spre deloc, în schimb la făcut imagine pe spatele adevăratelor vedete sunt specialişti. Iar pentru asta sunt în stare de orice, inclusiv să se facă de râs, cum e cazul domnului Barna. Un domn care neavând mari realizări ca vicepremier şi care aflându-se în cursa pentru obţinerea şefiei USR-PLUS probabil că pentru un plus de imagine este în stare să spună că, de fapt, pe el de-acasă îl chema Dan Bârna, numai că funcţionarul care a întocmit certificatul său de naştere era beat şi a scris Dan Barna. Asta dacă gimnastele noastre vor reuşi să câştige vreo medalie la bârnă, iar vicepremierul se va grăbi să le felicite pentru reuşita lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici