COMENTARIU Sorin Avram: Edward Iordănescu a debutat cu stângul. Din păcate, nu cu stângul lui Hagi

Edward Iordănescu a început cu stângul mandatul său de selecţioner al Naţionalei de fotbal a României, după ce Grecia a câştigat în Ghencea cu 1-0. Dacă ar fi fost stângul lui Gheorghe Hagi ar fi fost perfect, numai că a fost stângul unui jucător de picior drept.

545 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Edward Iordănescu a debutat cu stângul. Din păcate, nu cu stângul lui Hagi

COMENTARIU Sorin Avram: Edward Iordănescu a debutat cu stângul. Din păcate, nu cu stângul lui Hagi

Iordănescu jr. a debutat cu stângul pentru că insistă cu Vlad Chiricheş în mijlocul apărării, jucătorul speriat din returul cu Grecia din preliminariile CM din 2014, care a avut o contribuţie consistentă la necalificare. Edward Iordănescu insistă nu doar cu introducerea în teren a lui Vlad Chiricheş, care a fost fugărit de la toate toate echipele pe unde a fost până a ajuns la Sassuolo, unde este contestat, ci şi ca acesta să poarte banderola de căpitan al Naţionalei. Şi când ai un căpitan nesigur, ce aşteptări poţi avea de la restul jucătorilor? Când mai pui lângă Chiricheş un fotbalist obosit de la CFR Cluj, unul de la o echipă din Ungaria, campionat care contează doar în Ungaria, şi un fotbalist din liga a II-a spaniolă, insuccesul este garantat.

Dacă fundaşii sunt cum sunt, nici mijlocaşii şi atacanţii nu pot fi altfel. Galatasaray nu ştie cum să scape de Cicâldău, Răzvan Lucescu, ”român de-ai noştri”, îl bagă din când în când în teren pe Mitriţă, Bordeianu nu a făcut faţă la arabi, iar Puşcaş încearcă să-şi relanseze cariera în serie B, după ce a făcut figuraţie în Championship.

Era minutul 68 al partidei amicale România-Grecia şi ai noştri nu trăseseră niciun şut pe poartă.

Da, jucătorii români nu sunt străluciţi, iar câţiva dintre cei mai răsăriţi sunt răciţi ori accidentaţi, dar nici selecţionerul nu a dat dovadă de inspiraţie la debutul său. Un debut pe noul stadion din Ghencea, în care spectatorii au împins echipa de la spate, dar degeaba.

N-ai cu cine, dar, totuşi, ai, pentru că după ce în teren au intrat Florin Tănase, Octavian Popescu şi Andrei Ivan, România a arătat altfel.

Am văzut că Iordănescu jr. are câteva fire de păr alb, pardesiu şi carneţel în care îşi ia notiţe. Deci, Edward Iordănescu arată a selecţioner. Inspiraţie îi mai trebuie. Partea proastă este că inspiraţia nu o poţi cumpăra aşa cum cumperi un pardesiu şi un carneţel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici