COMENTARIU Sorin Avram: Jó napot kívánok, Klaus Iohannis! Jó napot kívánok, Marcel Ciolacu!

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar reaminti, un luptător al pământului strămoşesc, al râului şi al ramului, dar mai ales al statului de drept. Este vorba despre Klaus Iohannis, omul care a jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie că va apăra România, care este un ”stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. La vremea aceea, Klaus Iohannis lupta cu cel mai de temut adversar al României, Ciuma Roşie.

7980 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Jó napot kívánok, Klaus Iohannis! Jó napot kívánok, Marcel Ciolacu!

În aprilie 2020, Klaus Iohannis, cel mai viteaz şi mai drept dintre tracii cu origini săseşti, dădea în Ciuma Roşie fără milă, după ce aceasta a fost prinsă încercând să treacă peste graniţa de Vest o halcă importantă din pământul nostru strămoşesc: „Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlament. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce eu, Guvernul şi celelalte autorităţi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, pentru vieţile românilor, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

Curajos cum îl ştim cu toţii, Klaus Iohannis a spus răspicat că atâta vreme cât va fi preşedintele Ţării o lege referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc nu va exista. După ce a întrebat în gura mare şi în limba română ”oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, poliglotul Iohannis a dat-o pe ungureşte, pentru a-l face pe liderul Ciumei Roşii să roşească: ”Jó napot kívánok, PSD!” şi ”Jó napot, Ciolacu!”. Adică, ”O zi bună, PSD!”, ”Buna ziua, Ciolacu!”.

A urmat episodul în care preşedintele Ungariei, Janos Ader, a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, la un summit la care a participat şi premierul de atunci, Florin Cîţu, care nu a avut nicio reacţie. Drept urmare, şeful Ciumei Roşii, Marcel Ciolacu, a reacţionat spunând: ”Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD ca vinde ungurilor Ardealul. Azi, tăcerea prezidenţială în faţa acestui afront al Ungariei la adresa Statului Român este echivalentă cu o trădare naţională. Iar fiindcă istoria nu uită şi nu iartă, îi spun atât preşedintelui: <Jó napot kívánok, Iohannis!>”.

La finalul turneului în care echipa de hochei a României subvenţionată de Ministerul Sportului din România s-a făcut de râs, retrogradând din al doilea eşalon valoric mondial, cei mai mulţi jucători ai Naţionalei au cântat alături de adversarii unguri şi de suporterii acestora imnul Ţinutului Secuiesc.

Referitor la acest subiect, Marcel Ciolacu a dat-o la întors ca în gară la Buzău, iar Klaus Iohannis a tăcut adânc. Bine, dar între timp doctorul naţiunii, Klaus Iohannis, l-a consultat pe Marcel Ciolacu şi a considerat că acesta s-a vindecat de ciuma roşie şi poate sta alături de el la masa puterii. Şi cum la aceeaşi masă stau şi mănâncă cârnaţi de Pleşcoi, brânză din Mărginimea Sibiului şi gulaş şi reprezentanţii UDMR, cei care îşi transmiteau ”Jó napot kívánok”-uri la mişto au spus că nu se merită să strice petrecerea pentru un biet cântec interpretat de nişte bieţi hocheişti.

Atâta timp cât liniştea şi bunăstarea preşedintelui României şi a coaliţiei de guvernare depind de UDMR, hocheiştii îşi pot face de cap. Lasă că se răzbună Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu: primul după ce naţionala de golf a României va intona imnul Germaniei, iar cel de-al doilea după ce naţionala de alba-neagra va cânta ”Trandafiri de la Moldova”.

Jó napot kívánok, Klaus Iohannis! Jó napot kívánok, Marcel Ciolacu!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici