COMENTARIU Sorin Avram: Mult zgomot pentru a masca un mare nimic

6276 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Mult zgomot pentru a masca un mare nimic
Dacă la noapte vin şi mă trezesc din somn premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat, ştiu ce să le spun. 
 
Ştiu că trebuie să port mască în spaţiile închise, să stau la o distanţă de 1,5 metri faţă de alte persoane, să mă spăl des pe mâini şi să mă dau bine-bine cu dezinfectant. Mai ştiu că numărul cazurilor de infecţii a crescut alarmant, că Guvernul va carantina zonele cu probleme şi că în două săptămâni s-ar putea să se reverse peste noi un val de îmbolnăviri care ar putea să inunde spitalele, care au număr redus de paturi în ATI. Ştiu şi că trebuie să mă feresc de teoriile conspiraţiilor şi să mă informez doar din surse oficiale. Totodată, am mai învăţat de la cei care ar putea să mă trezească din somn pentru a mă lua la întrebări că CCR şi PSD au lipsit de pârghiile necesare Guvernul angrenat în lupta cu SARS-CoV-2 şi că politicienii care spun că noul coronavirus nu există sunt inconştienţi şi vor răul acestui popor. 
 
Însă, nu ştiu nici ziua, darămite noaptea, proaspăt trezit din somn, câte linii de testare a achiziţionat Guvernul pentru a dota spitalele. Câte secţii de boli infecţioase şi de terapie intensivă a construit sau a extins şi câte spitale de campanie a achiziţionat de la izbucnirea epidemiei. Câte materiale de protecţie a cumpărat pentru spitale. Unde sunt măştile promise pentru populaţia care nu-şi permite să le achiziţioneze. Nu ştiu nici ce a făcut Guvernul pentru a-i determina pe medicii specialişti plecaţi în străinătate să se întoarcă acasă, în condiţiile în care se plânge că personalul este insuficient. Habar nu am nici cum încurajează producţia internă de materiale sanitare de protecţie şi de medicamente, pentru a nu mai fi nevoie să achiziţionăm ce pică de la alţii în cazul în care mai apar probleme ca cele de la debutul pandemiei de COVID. 
 
Nu ştiu, pentru că despre asta domnii care ar putea să mă trezească din somn şi să mă ia la întrebări nu au vorbit. Întrebarea directă care se pune este: în afară de conferinţele de presă de la Guvern, de pe treptele sediului PNL şi de prin faţa spitalelor şi de afirmaţiile făcute în timpul emisiunilor televizate, guvernanţii au făcut şi altceva pentru sistemul medical românesc? 
 
Până acum, pare-se că cei care ba ne sperie, ba ne roagă, ba se plâng că nu sunt lăsaţi să ne apere de COVID au creat mult zgomot pentru a masca un mare nimic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici