COMENTARIU Sorin Avram: Orban, trimis de Iohannis după mandolină

5560 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Orban, trimis de Iohannis după mandolină

Şeful Guvernului, Florin Cîţu, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL, l-a revocat pe Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor şi a declarat în legătură cu această măsură: „În ceea ce priveşte discuţiile mele cu liderii coaliţiei, i-am informat de decizia mea de a cere demisia şi niciunul nu a spus că nu este oportun. Este decizia şi atributul premierului, au fost informaţi liderii coaliţiei şi niciunul nu s-a opus”.

Unul dintre liderii coaliţiei, Ludovic Orban, preşedinte al PNL şi candidat pentru încă un mandat de şef al acestei formaţiuni politice, l-a contrazis pe contracandidatul său: „Nu am fost anunţat de revocarea ministrului Finanţelor”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor şi decretul de desemnare a lui Florin Cîţu în funcţia de ministru interimar la Finanţe.

De unde rezultă că joi, 8 iulie 2021, preşedintele de facto al PNL, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte de jure al PNL şi decretul de numire a lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte de jure al Partidului Naţional Liberal. Tot cu titlu interimar, până când Klaus Iohannis va trebui să elibereze funcţia de preşedinte al României şi va avea nevoie de un alt fotoliu de preşedinte.

Schimbarea la vârful PNL fiind făcută, nu-şi mai are rostul campania electorală în care sunt angrenaţi Ludovic Orban, Florin Cîţu şi echipele de zgomot şi lumini aflate în spatele lor. În loc să mai consume energie în timpul ”festivalului de democraţie”, cum l-au numit liberalii, care este, de fapt, un festival de înjurături, acuze şi îmbrânceli, cei doi combatanţi ar trebui să se oprească şi să-şi vadă doar de funcţiile de stat în stat cu care pe care le-au primit de la electorat şi de la şeful Guvernului Meu şi al Partidului Meu. Adică domnul Cîţu ar trebui să se întoarcă la Palatul Victoria şi să rămână acolo ca să-şi bată capul cu PNRR-ul şi cu finanţele Ţării, iar domnul Orban ar face bine să se întoarcă la Camera Deputaţilor, să-şi ia mandolina şi să plece să cânte la altă masă, pentru că reiese limpede că aşa vrea şeful Parlamentului Meu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici