COMENTARIU Sorin Avram: Premierul Ciucă a anunţat trecerea ”omului gras” la cură de slăbire. De fapt, ”omul gras”va rămâne doar fără aperitiv

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat introducerea unor măsuri de austeritate.

1704 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Premierul Ciucă a anunţat trecerea ”omului gras” la cură de slăbire. De fapt, ”omul gras”va rămâne doar fără aperitiv

COMENTARIU Sorin Avram: Premierul Ciucă a anunţat trecerea ”omului gras” la cură de slăbire. De fapt, ”omul gras”va rămâne doar fără aperitiv

În mesajul său de pe Facebook, domnul Ciucă spune că a încheiat, ”împreună cu partenerii de coaliţie, discuţiile pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri şi servicii, să oprim achiziţiile de autovehicule, de mobilier, precum şi alte cheltuieli neesenţiale ale instituţiilor publice. Vom îngheţa angajările la stat, bineînţeles ţinând cont că învăţământul şi sănătatea au, în continuare, nevoie de personal. Am stabilit că este necesară o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental”.

Asemenea măsuri sunt primite, de regulă, cu aplauze, de cei care au ciudă pe ”omul gras”, pe care Traian Băsescu îl trecuse, chipurile, la cură de slăbire, pentru a-şi justifica măsurile de austeritate pe care regimul său le luase în perioada 2010-2012 şi pe care dorea să le continue: ”Ia uitaţi-l cât a slăbit... a slăbit cu 210.000 de salariaţi în sectorul public, şi după cum vedeţi statul nu s-a prăbuşit. Acest proces trebuie continuat în paralel cu crearea de locuri de muncă în zona economică, fie că vorbim de autostrăzi, fie ca vorbim de lucrări la mediu, fie că vorbim de utilizarea mai consistentă a banilor europeni, dar acest proces trebuie să continue”.

Însă, ”omul gras” tot gras a rămas, pentru că regimul Băsescu avea nevoie de el ca să-l ţină în spate şi l-a băgat în bucătărie pe uşa din dos, acolo unde mesele erau pline pentru oamenii partidului, care se înfruptau pe săturate din banii publici. La cură de slăbire au fost puşi tot ”oamenii slabi”, în loc ca aceştia să fie alimentaţi corespunzător pentru a avea putere să construiască autostrăzi, de exemplu. 

Măsurile de reducere a cheltuielilor au fost anunţate de premierul Nicolae Ciucă pe Facebook, în loc ca acesta să o fi făcut într-o conferinţă de presă, pentru a răspunde unor întrebări. De ce o reducere a cheltuielilor cu 10%, şi nu cu 20% sau 30%? Este bugetul de stat atât de anemic încât nu mai suportă să se tragă de el din toate părţile? Din moment ce Guvernul PNL-PSD ia măsuri de tăiere a unor cheltuieli, înseamnă că românii trebuie să se aştepte la vremuri grele, dat fiind faptul că PNL şi PSD nu vor să se pună rău cu nimeni, în condiţiile în care anul viitor vor fi patru rânduri de alegeri?

De ce este, totuşi, nevoie pentru cheltuirea atâtor bani cu achiziţia de maşini şi de mobilier? Chiar trebuie ca instituţiile publice să fie în pas cu moda?

Se va reduce la jumătate numărul consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental, dar de ce să nu se reducă în primul rând numărul demnitarilor? Pentru ce trebuie trei, patru sau cinci secretari de stat într-un minister, ca să nu mai vorbim de numărul uriaş al directorilor?

Şi este suficientă reducerea numărului consilierilor din aparatul guvernamental? De ce nu se reduce numărul consilierilor din miile de primării din toată ţara şi din consiliile judeţene?

Pentru ce trebuie administrator public într-o comună cu 5.000 de locuitori, în condiţiile în care oamenii au ales un primar ca să se ocupe de treburile localităţii?

Cum PNL, PSD şi UDMR au o majoritate parlamentară confortabilă, de ce nu se face reorganizare administrativ-teritorială? Pentru ce atâţia primari, viceprimari, consilieri locali şi funcţionari?

Cu siguranţă că situaţia financiară a Ţării este critică, din moment ce coaliţia a decis să ia unele măsuri de reducere a cheltuielilor înainte de un an electoral. La fel de sigur este că de suferit nu vor avea de suferit decât câţiva oameni angajaţi de partide care vor fi puşi pe liber şi câteva firme prietene care vor pierde nişte contracte. Este vorba despre cei mai neimportanţi oameni de partid şi cele mai neimportante firme de partid. Însă, ”omul gras”, cel care ţine în spate regimurile politice din România, va fi hrănit în continuare de coaliţia aflată la guvernare. Chipurile, ”omul gras” este trecut la cură de slăbire, dar de fapt i se ia din faţă doar aperitivul. În rest, regimul său alimentar va fi unul la fel de consistent. Poate unul cu mai puţini carbohidraţi şi cu mai multe legume şi fructe, fiindcă vin alegerile şi trebuie să fie în formă pentru a putea alerga din poartă în poartă şi pe la televiziuni pentru a lăuda în gura mare coaliţia de guvernare.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici