COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan cu văruitul, Raluca Trucan cu spălatul geamurilor

La sediul din Modrogan al Partidului Naţional Liberal a fost defilarea costumelor, batistuţelor, a rochiilor şi limuzinelor, prilejuită de startul bătăliei pentru şefia partidului.

3198 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan cu văruitul, Raluca Trucan cu spălatul geamurilor

COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan cu văruitul, Raluca Trucan cu spălatul geamurilor

La echipa care s-a postat în spatele premierului Florin Cîţu la declaraţii, echipă formată din mai mulţi miniştri şi şefi de organizaţii locale, se pare că prima şansă să pună mâna pe partid o are primul ministru. Şi este firesc, pentru că domnul Cîţu are decizia în ceea ce priveşte păstrarea miniştrilor în funcţii şi cheia de la seiful Ţării, iar domnul Orban are doar o mandolină. Or, liberalii au nevoie de funcţii şi de bani, şi nu de balade şi cântece de petrecere.

Între imaginea afişată de liderii PNL şi cea a sediului partidului este o diferenţă uriaşă, cam ca cea dintre promisiunile făcute de liberali în campania electorală şi realizările Guvernului în fruntea căruia se află Florin Cîţu. Luxul afişat de liberalii de frunte s-a suprapus peste imaginea sărăcăcioasă, chiar mizeră a sediului din Modrogan. Costumele, batistuţele, rochiile şi limuzinele au defilat prin faţa unei clădiri învelită într-o tencuială obosită pe care atârnă tot felul de cabluri, tapetată cu geamuri ponosite şi cu gratii care nu au văzut vopseaua de ani de zile, şi păzită de uşi greoaie pe care un om de serviciu a lipit cu scotch un anunţ pe care scrie că în imobil este obligatorie purtarea măştii.

Ştiind ce urmează să se întâmple, normal ar fi fost ca liberalii, indiferent de tabăra pe care au ales-o, să aibă grijă să dea o altă faţă sediului central al partidului. Ar fi trebuit să angajeze o echipă de zidari, zugravi şi vopsitori care să împrospăteze imaginea imobilului. Sau ar fi putut ca Florin Cîţu, Emil Boc şi Rareş Bogdan să dea jos costumele, să îmbrace nişte salopete şi să pună mâna pe mistrii şi pensule. Iar Raluca Turcan şi Alina Gorghiu s-ar fi putut apuca să şteargă geamurile. Nu cu ziare cu spirt, ca pe vremuri, pentru că astăzi se găsesc la tot pasul fel de fel de cârpe şi de soluţii de curăţare. Bine, dar oare preţioasele şi preţioşii s-ar descurca la munca de jos?  Mai degrabă nu.

Moţiunea câştigătoare la Congresul PNL ar trebui să fie cea a echipei care îşi va lua angajamentul ferm că va renova sediul central al partidului. Astfel, vom avea o cât de mică speranţă că PNL va face ceva şi pentru Ţară, o Ţară care seamănă izbitor cu sediul principalului partid de guvernământ şi care tot aşteaptă să fie reparată, văruită şi vopsită.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici