COMENTARIU Sorin Avram - Rotaţia guvernamentală PNL-PSD, o rotaţie Bucureşti-Varşovia

991 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram - Rotaţia guvernamentală PNL-PSD, o rotaţie Bucureşti-Varşovia

Trebuia să vină premierului Poloniei, Mateusz Morawiecki, la Bucureşti, pentru ca premierul României, Nicolae Ciucă, să fie şi el bărbat.

Bărbat în ceea ce priveşte situaţia fermierilor români, care au de suferit din cauza transporturilor de cereale din Ucraina, care în loc să ia calea Africii, aşa cum s-a spus, se opresc pe la noi prin ţară, lăsând grânele româneşti să putrezească prin silozuri.

Comisia Europeană a anunţat că va despăgubi România cu vreo 10 milioane de euro pentru pagubele produse fermierilor şi că pentru pagubele produse fermierilor polonezi se vor aloca aproximativ 30 de milioane de euro.

La protestele timide ale autorităţilor de la noi şi la comentariile mai apăsate ale autorităţilor poloneze, cum că valoarea despăgubirilor este echivalentă cu cea a  pateurilor cu brânză, cafelelor şi sucurilor care se consumă la o întâlnire a premierilor din ţările membre ale UE, Comisia Europeană a promis că va mai da ceva.

Nu se ştie cât.   

Astăzi, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, care este moale ca un sergent făcut la apelul de seară, a declarat în conferinţa de presă comună cu premierul Mateusz Morawiecki: ”Suntem împreună angajaţi într-un demers în care să discutăm cu Comisia Europeană care vor trebui să fie mecanismele de a instrumentaliza trasabilitatea exporturilor din Ucraina şi destinaţia finală, astfel încât să evităm această speculă prin care preţurile de dumping au afectat fermierii, producătorii agricoli din ţara noastră”.

Este pentru prima dată când Nicolae Ciucă este atât de ferm în ceea ce priveşte situaţia transportului de mărfuri pe teritoriul Ţării Noastre şi este greu de crezut că acesta ar fi luat poziţie dacă nu i-ar fi fost alături Mateusz Morawiecki, ci Marcel Ciolacu, cel care pare şi mai moale.

Domnul Ciucă este de apreciat şi, dată fiind noua sa abordare, este păcat că va veni ziua rotaţiei guvernamentală, iar dumnealui va trebui să părăsească funcţia de premier.

Totuşi, ca general în rezervă, domnul Ciucă va trebui să se ţină de cuvânt şi să cedeze funcţia de premier la rotaţie.

Însă, acesta, ca patriot ce se află, ar putea să pună condiţia ca în funcţia de premier al României să vină cineva care apără cu putere interesele Ţării al cărei guvern îl conduce, şi anume premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Acum mai trebuie şi ca Polonia să fie de acord ca preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, să conducă guvernul de la Varşovia, iar preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, să fie şeful Seimului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici