COMENTARIU Sorin Avram: Specialiştii în mixturi asfaltice, fugăriţi de pe şantiere de specialiştii în mix-uri de vorbe Cîţu, Câciu şi Grindeanu

Cum domnii Cîţu şi Câciu vorbesc ca să se audă şi ca să-i audă cei care tot aşteaptă măsuri concrete la problemele cu care se confruntă, aceştia nu mai au timp şi să audă ce se întâmplă în România. În categoria vorbeţilor trebuie să-l adăugăm şi pe ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

1517 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Specialiştii în mixturi asfaltice, fugăriţi de pe şantiere de specialiştii în mix-uri de vorbe Cîţu, Câciu şi Grindeanu

Sursa Foto- Facebook - Florin Citu, Adrian Caciu, Sorin Grindeanu,

Fostul premier şi ministru de Finanţe Florin Cîţu, actualmente preşedinte al Senatului şi al PNL, şi co-preşedinte al coaliţiei de guvernare, vorbeşte non-stop. Domnul Cîţu este mereu nemulţumit ba pentru că se fac împrumuturi la dobânzi mare, ba fiindcă cele 7 procente din PIB pentru dezvoltare din programul de guvernare nu sunt încă unde ar trebui să fie, ba pentru că nu este de acord cu propunerile făcut de colegii de guvernare. Pentru Florin Cîţu nu sunt bune nici controalele, şi nici plafonările, şi ameninţă cu sancţiuni şi cu demiteri, iar în ceea ce priveşte reducerea CAS-ului cu 5% aşteaptă să fie consens în coaliţie.


Un alt demnitar care vorbeşte foarte mult este ministrul PSD al Finanţelor, Adrian Câciu. La domnul Câciu aproape totul este la viitor. Mai nou, ministrul de Finanţe a promis un ”mix de măsuri cu care Guvernul va veni şi va privi atât zona de energie, zona de combustibil, dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanţul de aprovizionare”. Cu toate că jurnaliştii au insistat, domnul Câciu nu a spus ce conţine mix-ul. Probabil că nu ştie nici domnia sa ce urmează să se întâmple, dar ca să nu spună lumea că n-a zis şi dumnealui ceva a servit auditoriului un mix de vorbe, sperând că acesta va avea pentru public un efect asemănător cu cel al mix-ului băutură alcoolică-suc din coktailuri.


Cum domnii Cîţu şi Câciu vorbesc ca să se audă şi ca să-i audă cei care tot aşteaptă măsuri concrete la problemele cu care se confruntă, aceştia nu mai au timp şi să audă ce se întâmplă în România. În categoria vorbeţilor trebuie să-l adăugăm şi pe ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu.


De pildă, dacă cei trei preparatori de mix-uri de vorbe s-ar aşeza la aceeaşi masă cu preşedintele Patronatului Drumarilor din România, Eugen Girigan, ar afla că există riscul ca majoritatea şantierelor din România să fie abandonate de către drumari.

Iată ce ar afla specialiştii în mix-uri de vorbe de la un specialist în mixturi asfaltice: ”Acum 5-6 luni, metrul cub de balast costa 30 de lei şi acum e peste 60 de lei. În plus, sunt staţii de asfalt care utilizează instalaţii pe gaz ca material pentru încălzirea agregatelor şi a bitumului. Energia electrică şi gazul ajung la peste 30% din preţul unei tone de asfalt. Înainte de scumpiri, preţul mediu al asfaltului era de 300 de lei tona, dar acum s-a dublat sau triplat. Tona de bitum costa 800 de lei, a ajuns la 3.000 de lei şi va mai creşte”.


De aceea, spune Eugen Girigan, pe care eu am avut curiozitatea să îl ascult, „este extrem de complicat pentru societăţile implicate în efectuarea de investiţii în infrastructura rutieră. Preţurile se reactualizează cu indicii de creştere a preţurilor în construcţii, dar aceşti indici nu acoperă sub nicio formă cheltuielile în plus. Multe şantiere se vor închide pentru că sunt valorile atât de mari încât nimeni nu poate suporta creşterile”.


Aşadar, marile proiecte de infrastructură cu care s-a lăudat coaliţia de guvernare sunt în pericol. Ce autostrăzi, drumuri expres şi centuri ocolitoare? Dacă se vor face nişte cârpeli pe drumurile existente şoferii vor trebui să spună mulţumesc. Dacă drumurile s-ar face cu mix-uri de vorbe şi de promisiuni nu ar mai avea loc ogoarele de atâtea drumuri expres şi am putea să dăm autostrăzi şi la alţii. Din păcate, drumurile se fac cu mixturi asfaltice şi cu drumari pe care bâlbele guvernanţilor îi fugăresc de pe şantiere.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici