COMENTARIU Sorin Avram: Statul de drept de nota 10. De nota 10 august

Politicul a tăbărât pe Justiţia din România după ce dosarul ”10 august” a fost închis şi a călcat-o în picioare aşa cum au făcut jandarmii cu protestatarii din Piaţa Victoriei. Cu toate acestea, Consiliul Superior al Magistraturii nu a avut nicio reacţie, aşa cum avea pe vremuri, atunci când sensibila Justiţie Română nu suporta să fie atinsă nici măcar cu o floare, darămite cu o critică.

786 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Statul de drept de nota 10. De nota 10 august

COMENTARIU Sorin Avram: Statul de drept de nota 10. De nota 10 august

De-a lungul timpului, CSM-ul a emis nenumărate comunicate în care erau acuzate că au adus atingere Justiţiei fel de fel de persoane publice care îndrăzneau să ridice unele semne de întrebare deasupra unor anchete ale procurorilor sau deasupra unor decizii ale instanţelor de judecată. Însă, parcă niciodată nu a fost vorba despre o coaliţie atât de numeroasă şi la un nivel atât de înalt care să critice cu atâta furie o decizie a instanţei de judecată ca în cazul ”10 august”.

Preşedintele României, primul ministru, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii, parlamentari şi europarlamentari cer explicaţii publice, redeschiderea dosarului ”10 august” şi găsirea şi pedepsirea vinovaţilor. Pasul următor ar fi ca preşedintele României, şeful Guvernului, membrii Cabinetului, parlamentarii şi europarlamentarii nemulţumiţi că dosarul ”10 august” a fost închis să ceară arestarea şi anchetarea judecătorului care a luat decizia, să indice persoanele vinovate de violenţe şi să stabilească pedepsele. După care, un complet de judecată ales de puterea politică să pună imediat în practică indicaţiile trasate.

În cazul ”10 august”, CSM nu a avut nicio reacţie şi este pe undeva firesc, fiindcă intervenţia brutală a politicului nu a semănat deloc cu o simplă atingere a sistemului judiciar. Pur şi simplu, Justiţia a fost pus jos şi călcată în picioare, aşa cum jandarmii i-au călcat în picioare pe protestatarii din Piaţa Victoriei, or pentru asta CSM nu are competenţe. Şi chiar dacă ar avea, CSM nu ar avea ce să comenteze pentru că a fost vorba despre legitimă apărare. Legitima apărare a statului de drept. Acel stat de drept aflat mereu pe buzele celor care acum au deschis gura pentru a-şi exprima nemulţumirea în legătură cu faptul că decizia luată în dosarul ”10 august” a lăsat câteva locuri goale în puşcării.

Politicul, Justiţia şi Forţele de Ordine demonstrează pe rând, dar şi toate odată, că în România avem de-a face cu un stat de drept de nota 10. Numai că de nota 10 august.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici