COMENTARIU Sorin Avram: Viktor, înlocuitorul lui Ludovic

CFR Cluj a cerut sprijin financiar de la Guvernul Orban. Numai că echipa din inima Ardealului nu a solicitat sprijinul Guvernului Ludovic Orban, ci pe cel al Guvernului Viktor Orban!

7845 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Viktor, înlocuitorul lui Ludovic

COMENTARIU Sorin Avram: Viktor, înlocuitorul lui Ludovic

Conform ”Gazetei Sporturilor”, clubul de fotbal stă cu mâna întinsă la Guvernul de la Budapesta pentru că a văzut că echipei de liga I Sepsi Sfântu Gheorghe şi echipei de liga a II-a Csikszereda Miercurea Ciuc le-a ieşit, cele două formaţii primind sponsorizări de milioane de euro din partea autorităţilor maghiare pentru dezvoltarea infrastructurii şi a centrelor de juniori. La schimb, cele două echipe care evoluează în campionatele româneşti îi oferă prioritate Akademiei Puskas în selecţionarea tinerelor talente.

Ştirea conform căreia campioana României la fotbal, deci campioana României!, cere ajutorul Guvernului Ungariei nu le-a făcut pe autorităţile de la Bucureşti să intre în pământ de ruşine. Preşedintele României, Klaus Iohannis, care mai zilele trecute îşi ascuţise ”vocea patriotului naţionale” şi striga că ”PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul Ungurilor” nu a avut nicio reacţie. Nu a reacţionat nici partidul care are majoritatea în Parlamentul de la Bucureşti, PSD, care s-a simţit ofensat şi a dat fuga la CNCD să-l reclame pe preşedinte pentru că l-a acuzat că vrea să fugă cu Ardealul în spate până după graniţa cu Ungaria. Nici celebrul grup de la Cluj, un adevărat cuib de patrioţi, nu a intrat în pământ de ruşine. Şi când spun Grupul de la Cluj nu mă refer doar la social-democraţii Vasile Dâncu şi Ioan Rus, pentru că grupul este unul transpartinic, din acesta făcând parte şi Emil Boc şi Rareş Bogdan, ca să mă refer doar la cei mai cunoscuţi membri.

În timp ce politicienii noştri umblă, scuzaţi expresia, cu Ardealul în gură şi o fac pe-a patrioţii pe la televizor, Ungaria investeşte în sportul românesc, iar campioana României cere ajutorul Guvernului de la Budapesta. Dacă echipa de fotbal din Cluj va primi sprijinul financiar solicitat, atunci Guvernul României ar trebui să ceară şi el ajutorul Guvernului Ungariei, ca să-l înveţe cum se face. Cum se face şi cu drumurile, şi cu căile ferate, şi cu sistemul de sănătate, şi cu agricultura ş.a.m.d.

Oricum, România a făcut primul pas spre o colaborare strânsă cu Ungaria, prin instalarea Guvernului Orban. Mai trebuie doar înlocuit Ludovic cu Viktor şi treaba e rezolvată pe deplin. Astfel, România nu ar mai ajunge de râsul lumii, pentru că echipa campioană a ţării nu va mai trebui să solicite sprijin din partea Guvernului de la Budapesta, fiindcă va avea imediat ajutorul Guvernului de la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici