COMENTARIU Valeriu Şuhan | Eroii trădaţi: Dovada!

M-am gândit de câteva ori înainte să fac acest comentariu. Nu pentru că aş fi fost nesigur ori ezitant. Nu !Motivul real este că nu îmi venea să cred.

1695 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan | Eroii trădaţi: Dovada!

COMENTARIU Valeriu Şuhan: Dovada...

Se spune că diavolul se ascunde în amănunte, dar acum, printre fraze, propoziţii şi cuvinte, i-am văzut faţa şi m-am îngrozit. Am paralizat, pur şi simplu.

E vorba de un document. Oficial, neîndoios.

L-am citit de câteva ori şi simţeam cum mă cuprinde furia, dar şi deznădejdea. Nu ne mai facem bine, indiferent cum se va fi terminând criza asta, îmi spuneam. Puteţi citi documentul ăla şi dvs. pentru că l-am inserat aici.

Ca urmare, scrie acolo negru pe alb, că încă din 22-23 Ianuarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dispus recomandări în cadrul unei reuniuni la care România a participat.

Aşa scrie acolo ! Citiţi !

Mai scrie că,
- ”ţinând cont de caracterul înalt contagios al virusului, care a provocat deja decesul unui număr mare de persoane pe teritoriul Republicii Populare Chineze, dar şi în alte state”
- şi de ”faptul că zilnic sunt raportate cazuri de infectare cu Coronavirus în state din Uniunea Europeană”,
România ”trebuie să asigure gestionarea infecţiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea şi tratamentul cazurilor, urmărirea contactelor şi prevenirea răspândirii continue a infecţiei”.

Asta, era acum două luni ! Două luni ! Enorm, dat fiind contextul şi evoluţiile ulterioare, care ne-au adus boala şi moartea, astea ”noi”.

Primul caz raportat la noi a fost în 26 februarie, la o lună după reuniunea OMS. Acum, la încă o lună, avem 906 infectaţi, 14 morţi, 6.016 în carantină şi 100.199 în izolare.

Câte s-ar fi putut face într-o lună ? Nu ştiu care ar fi răspunsul din perspectiva profilaxiei, nu sunt specialist. Este însă evident că foarte multe lucruri şi-ar fi putut găsi rezolvarea pentru a ne pregăti mai serios pentru impactul cu valul ucigaş.

Am însă, o certitudine. Aceea că am fi avut timp berechet pentru a ne dota cu cele necesare protecţiei individuale a cetăţenilor, dar mai cu seamă, a medicilor. Am fi putut ca acum, să avem mai tot ce ne-ar fi trebuit ca să ne protejăm, biocide, măşti de toate felurile, mănuşi, izolete, draci, laci, tot !

Dar, mai ales, i-am fi protejat pe medici, asistente şi tot personalul medical, adică, singurii noştri luptători în bătălia cu SARS Cov-2. Da, ei sunt prima linie, dar şi a doua şi a treia. Alţii, nu avem ! Ei sunt cei ”300” ai noştri. Numai ei ştiu cum să mânuiască armele împotriva bestiei.

Iar noi ce-am făcut ? I-am lăsat singuri, fără arme, fără muniţie, fără provizii, fără nimic. I-am lăsat goi, pur şi simplu. I-am făcut victime sigure, când ei erau luptători încercaţi.

Cât de ticăloşi putem fi ?!

Guvernule, poţi să ne răspunzi ?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici