COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un oraş rătăcit...

1019 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un oraş rătăcit...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un oraş rătăcit...

M-a sunat un prieten membru al unui partid politic istoric, dar pe cale a deveni istorie.

Din păcate.

M-a apostrofat că într-un comentariu de-acum două zile m-am exprimat nedrept la adresa domnului Nicuşor Dan.

Zicea că sunt subiectiv şi că nu ţin cont de „moştenirea” grea pe care precedenta administraţie i-a lăsat-o actualului primar general.

Îl deranja că am zis despre domnul Nicuşor Dan că e frânar .

E adevărat, l-am numit Nicuşor Frânaru’.

Păi cum să-l numesc altfel dacă, de când s-a instalat în fotoliul pe care îl foloseşte mai mult ca leagăn, a reuşit doar să-şi adâncească contemplarea meditativă, opusă celei vii, asupra oraşului ?!

În timp ce domnia îşi caută somnul în fotoliul de primar general, oraşul ăsta îşi pierde viteza, dinamica de dezvoltare, îşi împuţinează şi sărăceşte viaţa.

Până acum n-am auzit decât de moştenirea aia grea, de faptul că n-are bani şi de Gabriela Firea, sursa necazurilor sale închipuite.

Apropós, când o scăpa de complexul „Gabriela Firea” ar trebui să marcheze ziua aia în calendar ca a doua sa zi de naştere...

Marile sale realizări sunt legate de desfiinţări, suspendări, răzgândeli, pasări, tergiversări, amânări, tertipuri, toate menite să-i mascheze lipsa de angajament şi de responsabilitate.

Pasajul Doamna Ghica, deşi era edificat cam 70%, l-a abandonat aproape un an  că... n-are bani.

Prelungirea Ghencea, la fel.

Continuarea proiectului al cărui punct de plecare e Pasajul Ciurel, şi el gata, a stopat-o că lui nu-i place proiectul în sine.

Ce dacă s-ar fi degrevat traficul infernal la ieşirea prin cartierul Militari spre autostradă, sau că pentru construirea pasajului s-au cheltuit zeci de milioane de euro, nu-i place şi aia e !

Locuinţele sociale după care plâng mii de oameni, aflate spre finalizare când a venit domnul Nicuşor Dan, au rămas în acelaşi stadiu că... d-aia.

Solidaritatea cu oamenii suferinzi, oameni cu dizabilităţi, îi e necunoscută aceluiaşi domn, aşa încât le-a înjumătăţit ajutorul şi pe urmă nu li l-a mai plătit deloc.

A suspendat PUZ-urile de sector ca un croitor, prost, care întâi taie şi pe urmă măsoară.

Ai fi zis, lasă domne, că vine în loc cu Planul Urbanistic General.

Aiurea, le-a zis cotractorilor pentru planul ăla că n-are bani să-i plătească.

Şi uite-aşa, Bucureştiul l-a adus în haos, iar banii pe care i-ar fi putut câştiga Capitala au zburat spre alte zări.

Înainte, nu mai putea de grija spaţiilor verzi dar de când s-a instalat în fotoliul-leagăn, n-a plantat un pom, un metru pătrat de iarbă, cât despre parcurile Bucureştiului, raiul şobolanilor.

Şi-atunci ?!

Tot Frânaru’ rămâne...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici