COMENTARIU Sorin Avram | DNA-ul, invitat la guvernare

1551 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | DNA-ul, invitat la guvernare

DNA-ul, invitat la guvernare

O grevă la metrou, asta era tot ce-i mai trebuia Puterii. Impactul blocării curselor de metrou a fost unul uriaş, dat fiind faptul că sute de mii de bucureşteni apelează zilnic la această modalitate de transport. Apoi, cum principalul subiect al televiziunilor a fost greva de la metrou, ştirea a avut impact şi la nivel naţional, transmiţându-le românilor din provincie sentimentul că lucrurile în ţara noastră sunt scăpate de sub control.

Greva de la metrou a venit după grevele minerilor din Valea Jiului şi a celor de la exploatarea de uraniu de la Crucea, dar şi după nenumăratele mitinguri ale personalului medical şi poliţiştilor. La acestea se adaugă nemulţumirile celor din industria HORECA legate de faptul că măsurile de sprijin au rămas doar pe hârtie şi cele ale personalului medical implicat în campania de vaccinare, pe motiv că nu le-au fost făcute plăţile la timp. De dimineaţă şi până seara se vorbeşte despre îngheţarea veniturilor, pensiile speciale de mii de euro se plătesc în continuare, campania de vaccinare merge împiedicat, iar populaţia este sătulă de măsurile care se iau pentru combaterea răspândirii virusului şi de modul cum sunt comunicate aceste măsuri. În acelaşi timp, oamenii văd că în loc să se preocupe exclusiv de guvernare, peneliştii se ceartă între ei, iar useriştii şi plusiştii fac acelaşi lucru, ca să nu mai vorbim despre fricţiunile existente între PNL şi USR-PLUS.

În această atmosferă tensionată, numai o grevă la metrou lipsea. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacţionat formulând o plângere a DNA împotriva celor care au blocat circulaţia trenurilor în subteran.

În disperare de cauză, ministrul a scos la bătaie DNA-ul. Chiar dacă i s-au mai tocit dinţii şi nu mai plimbă regulat oameni încătuşaţi prin faţa camerelor de luat vederi în uralele publicului iubitor de dreptate, DNA rămâne sperietoarea numărul 1 a României.

Domnul Drulă a luat o decizie cu bătaie lungă, care ar putea aduce liniştea mult dorită de Putere. După plângerea făcută de ministrul Transporturilor la DNA, medicii, asistenţii medicali, profesorii, poliţiştii, ceferiştii şi alte categorii sociale se vor gândi mult mai serios dacă e bine să declanşeze o grevă ori să organizeze un protest în faţa Guvernului şi a prefecturilor, pentru că s-ar putea ca ”DNA să vină să îi ia!”. Chiar dacă Guvernul nu-şi va ţine promisiunile făcute, poate că angajaţii vor prefera să fie traşi pe sfoară decât să fie târâţi pe holurile procuraturii şi ale instanţelor de judecată pentru şantaj, combaterea prevenirii bolii, atentat la siguranţa naţională şi alte acuze care le vor trece prin cap guvernanţilor, care au nevoie de linişte pentru a putea construi societatea capitalistă multilateral dezvoltată.

Pentru ca mesajul Puterii să fie şi mai clar, ministrul Drulă ar trebui să propună la următoarea şedinţă a coaliţiei cooptarea DNA în echipa de guvernare. Măcar să ştim o treabă. Măcar să ştim că statul de drept este, de fapt, unul de drepţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici