Program EURO 2020, 20 iunie: Start în ultima etapă din faza grupelor

  • Începe etapa a treia din faza grupelor, în care meciurile devin decisive.
  • Seria o deschide Grupa A, cu jocurile Italia - Ţara Galilor şi Elveţia - Turcia.
  • Toate meciurile vor avea loc de la aceeaşi oră, pentru a preîntâmpina aranjamentele.
559 afișări
Imaginea articolului Program EURO 2020, 20 iunie: Start în ultima etapă din faza grupelor

Italienii au avut ce sărbători până acum. În imagine, antrenorul Roberto Mancini şi atacantul Ciro Immobile

Într-un top al celor mai lăudate naţionale de la Euro 2020, Italia ocupă primul loc, după primele două partide, fiind urmată pe podium de Belgia şi de Olanda.

Pe rând, Franţa, Germania, Anglia, Spania şi Portugalia, naţionalele creditate cu şanse la titlul continental, au dezamăgit.

În schimb, Squadra Azzurra, deja calificată în ”optimi” (încă nu se ştie de pe ce poziţie), a deschis turneul, iar de atunci merge ceas. Nimeni nu poate opri tăvălugul peninsular. Două victorii identice, golaveraj 6-0, iar jocul arată convingător.

Plus avantajul deloc de neglijat al terenului propriu. Selecţionerul Roberto Mancini este lăudat că a reuşit să facă o echipă de atac.

Galezii au 4 puncte, iar pentru a prinde primul loc în grupă au nevoie de o victorie. Ca să meargă mai departe de pe locul doi, remiza le este suficientă. Ambele tabere neagă o înţelegere pentru un rezultat de egalitate util ambelor formaţii.

Cele două echipe nu s-au mai duelat din 2003. În 6 meciuri, Italia a câştigat de 5 ori. Un singur succes Ţara Galilor, 2-1, în 2003. Patru dueluri au avut loc în preliminarii Europene, iar două în campanii de calificare la Cupa Mondială.

În celălalte meciuri, Turcia pare condamnată la eliminare, fiind fără gol marcat şi fără punct după două etape. Selecţionerul Senol Gunes a promis o partidă de totul sau nimic, o luptă disperată pentru 3 puncte. În schimb, Elveţia are o zestre măruntă, de numai un punct, obţinut cu Ţara Galilor, şi nu şi-a pierdut definitiv nădejdea că poate ajunge în ”optimi” de pe locul 3.

Este doar a doua confruntare dintre cele două trupe la un turneu final. La Euro 2008, în grupe, Turcia s-a impus cu 2-1 (goluri Senturk şi Arda Turan, respectiv Yanik).

Cele două naţionale s-au mai duelat în play-off-ul pentru Cupa Mondială din 2006. A fost 4-2 pentru Turcia acasă, în retur, dar n-a fost suficient să întoarcă un 0-2 din Elveţia.

S-a marcat mult în meciurile jucate de aceste două naţionale. Nu mai puţin de 17 goluri în ultimele 5 partide, o medie de 3,4 goluri pe meci. Şi, mai presus de toate, remizele nu prea şi-au făcut loc. Ultimul X răsare într-un amical din anul 1985. De atunci, 4 victorii pentru Turcia şi două pentru Elveţia.
Dacă nu bate Turcia în ultimul meci din grupă, Elveţia poate rămâne fără victorie în toate cele trei jocuri într-o grupă de Mondiale sau de Eurorepe pentru prima dată de la Euro 2004 încoace.

În ceea ce priveşte Turcia, nu a marcat niciun gol, însă a încasat 5. Sunt cifre ruşinoase, care probabil vor atrage alungarea selecţionerului Senol Gunes. Doar Danemarca a încasat mai multe goluri (8), la Europenele din 2000, fără să înscrie vreodată.

Meciurile de duminică

  • Grupa A: Italia - Ţara Galilor (ora 19.00, Roma, Pro TV)
  •  
  • Grupa A: Elveţia - Turcia (ora 19.00, Baku, Pro TV)

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici