Premieră la Untold. „Regele naiului” va concerta la festivalul clujean

Maestrul Gheorghe Zamfir va concerta în premieră pe scena principală a ediţiei din acest an a festivalului Untold. Concertul este programat vineri, de la ora 22.30.

1633 afișări
Imaginea articolului Premieră la Untold. „Regele naiului” va concerta la festivalul clujean

Premieră la Untold. „Regele naiului” va concerta la festivalul clujean

Concertul lui Gheorghe Zamfir de la Untold este programat vineri, de la ora 22.30.

Potrivit organizatorilor Untold, Gheorghe Zamfir este o legendă a muzicii, cu peste 185 de albume compuse, vândute în 120 de milioane de exemplare.

Artistul are în palmares compoziţii recompensate cu 100 de discuri de aur şi de platină, premii şi distincţii obţinute la nivel mondial.

Este primul artist român care a câştigat două discuri de aur în SUA şi care a cântat în timpul mesei private a unui Papă. Este vorba de Ioan Paul al II-lea, în 1988.

Numit Regele Naiului, Gheorghe Zamfir a colaborat cu muzicieni de top: Andrea Bocelli, Ennio Morricone, André Rieu, Richard Clayderman şi mulţi alţii. De asemenea, a compus temele din coloanele sonore ale filmelor ,,Once Upon A Time in America” şi „The Tall Blonde Man with One Black Shoe”, Tarantino folosind interpretarea piesei „Lonely Shepherd” în coloana sonoră a peliculei „Kill Bill”.

„Una dintre cele mai mari dorinţe ale maestrului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaţionale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul Untold fiind implicat în promovarea acestui proiect”, au transmis organizatorii festivalului, potrivit cărora doritorii vor putea cumpăra cărămizi virtuale din viitoarea clădire a academiei.

Cei care le vor cumpăra îşi vor vedea numele în calitate de fondatori „plutind” în zona Amfiteatrului Academiei cu ajutorul tehnologiei AR (Realitate Augmentată).

De asemenea, după festivalul Untold va fi lansată o colecţie de NFT-uri (Non Fungible Tokes) rezultată din momentele memorabile create de Gheorghe Zamfir.

Untold se desfăşoară la Cluj-Napoca înte 9 şi 12 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici