10 morţi, cel mai recent bilanţ în cazul blocului prăbuşit în Miami

  • Un bloc de 12 etaje din Miami s-a prăbuşit.
  • 10 oameni au murit în tragedia din Florida.
  • Alte 150 de persoane sunt date dispărute.
209 afișări
Imaginea articolului 10 morţi, cel mai recent bilanţ în cazul blocului prăbuşit în Miami

10 morţi, cel mai recent bilanţ în cazul blocului prăbuşit în Miami

Căutările continuă în cazul prăbuşirii blocului cu apartamente de 12 etaje din sudul Floridei, Miami. Autorităţile au anunţat luni că a mai fost găsit un trup neînsufleţit sub dărâmăturile blocului. Bilanţul victimelor a urcat la 10.

Primarul Daniella Levine a declarat că 151 de persoane sunt, în continuare, dispărute, cel mai probabil prinse sub dărâmături. Raide Jadallah de la Miami-Dade Fire Rescue a subliniat complexitatea misiunii de salvare.

RAIDE JADALLAH:

”Cu toate acestea, situaţia la îndemână este că nu ridicăm, ştii, etaj cu etaj. Vorbim despre beton pulverizat. Vorbim despre oţel. De fiecare dată când există o acţiune, există o reacţie. Deşi au trecut cinci zile de la tragicul eveniment, oamenii de la misiunile de salvare sunt optimişti că ar mai putea găsi supravieţuitori printre dărâmături”.

DAVE DOWNEY, fostul şef de pompieri din Miami-Dade:

”Ei bine, vreau doar ca membrii familiei, toată lumea care urmăreşte să-şi dea seama că fiecare salvator de aici îşi păstrează speranţa, se pune în pericol, încearcă să recupereze orice victimă poate. Şi vom continua să facem asta”.

Tragedia lasă în urmă şi victime colaterale. Pe măsură ce zilele trec, membrii echipei de salvare sunt trataţi pentru epuizare termică, picioare rănite şi oboseală. Acestea sunt consecinţele suferite din cauza turelor de 12 ore şi căutări continue în căldură puternică.

HOWARD LIEBERMAN, medic:

”Rolul nostru predominant ca divizie medicală a Căutării şi Salvării Urbane este să menţinem în siguranţă membrii echipei noastre. Pentru că dacă lor li se întâmplă ceva şi nu îşi pot face treaba, atunci întreaga operaţie se destramă”.

Căutările includ un eford intens depus de pompieri, câini şi experţi care folosesc dispozitive radar şi sonar. Aceasta este cea mai amplă misiunea de salvare din istoria Floridei care nu a avut drept cauza un uragan.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici