12 persoane, inclusiv trei femei, biciuite în faţa a mii de spectatori pe un stadion din Afganistan

12 persoane, inclusiv trei femei, au fost biciuite în faţa a mii de spectatori pe un stadion de fotbal din Afganistan, a anunţat un oficial taliban.

617 afișări
Imaginea articolului 12 persoane, inclusiv trei femei, biciuite în faţa a mii de spectatori pe un stadion din Afganistan

12 persoane, inclusiv trei femei, biciuite în faţa a mii de spectatori pe un stadion din Afganistan

Grupul era vinovat de „crime morale", inclusiv adulter şi homosexualitate, a declarat un oficial taliban pentru BBC. Se crede că este a doua oară într-o singură lună când gruparea islamistă a ordonat biciuiri publice.

Măsura ar putea semnala o revenire la practicile dure observate în timpul guvernării anterioare a talibanilor din anii 1990.

Omar Mansoor Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor pentru regiunea Logar din estul Afganistanului, unde au avut loc biciuirile, a declarat că toate cele trei femei au fost eliberate după ce au fost pedepsite. Unii dintre bărbaţi au fost închişi, a spus el, dar nu se ştie câţi.

Bărbaţii şi femeile au primit între 21 şi 39 de lovituri de bici fiecare. Numărul maxim pe care îl poate primi o persoană este de 39, a explicat un alt oficial taliban. De asemenea, 19 persoane au fost pedepsite săptămâna trecută în cadrul unui eveniment similar în provincia Takhar din nordul Afganistanului, potrivit rapoartelor.

Bicuirea din provincia Logar vine la o săptămână după ce liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a ordonat judecătorilor să aplice pedepse pentru anumite infracţiuni în conformitate cu interpretarea strictă a grupării a legii islamice Sharia. Această interpretare a legii islamice include execuţii, amputări şi lapidări publice.

Ordinul liderului suprem este cel mai recent semn că talibanii adoptă o poziţie mai dură în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile, după ce au promis că vor guverna mai moderat atunci când au preluat puterea anul trecut.

În timpul guvernării lor din 1996-2001, talibanii au fost acuzaţi de comunitatea internaţională pentru că aplicau în mod regulat pedepse în public, inclusiv biciuiri şi execuţii pe stadionul naţional din Kabul.

De asemenea, Guvernul a promis că nu va repeta represiunea brutală a femeilor. Totuşi, de la revenirea grupului la putere, libertăţile au fost grav limitate, iar mai multe femei au fost bătute pentru că şi-au cerut drepturile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici