1200 de soldaţi ruşi au fost detaşaţi în Libia pentru a lupta alături de Khalifa Haftar

Wagner Grup ce este un grup militar privat rusesc a detaşat peste 1200 de persoane în Libia pentru a întări baza de Est a liderului Khalifa Haftar, potrivit unui raport al ONU analizat de Reuters.

2188 afișări
Imaginea articolului 1200 de soldaţi ruşi au fost detaşaţi în Libia pentru a lupta alături de Khalifa Haftar

1200 de soldaţi ruşi au fost detaşaţi în Libia pentru a lupta pentru liderul Khalifa Haftar

În raportul de 57 de pagini se precizează că operatorul militar rus ar fi detaşat forţe militare în care sunt incluse şi echipe de lunetişti.
 
Haftar a lansat un război în urmă cu un an pentru cucerirea capitalei Tripoli şi a mai multor părţi din NV Libiei. Încă din 2014 Libia este împărţită în mai multe zone ocupate de Guvernul de la Tripoli, recunoscut la nivel internaţional, şi de Haftar care are baza în zona de Est la Benghazi.
 
Haftar este susţinut de Emiratele Unite ale Arabiei, Rusia şi Egipt în timp ce guvernul de la Tripoli se bazează pe sprijinul direct al Turciei. ONU a impus un embargou asupra armamentului asupra Libiei din 2011.
 
Întrebat de implicarea Wagner Group în Libia Vladimir Putin a spus că dacă sunt ruşi în Libia ei nu reprezintă statul şi nu sunt plătiţi de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici