18 tineri au murit în urma unui atentat cu bombă, în Kabul

  • Cel puţin 18 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în Kabul, în urma unui atentat sinucigaş cu bombă.
  • Conform ministrului Sănătăţii, victimele sunt studenţi cu vârste între 15 şi 26 de ani. 57 de persoane au fost rănite în urma atacului.
  • Statul islamic şi-a asumat atacul printr-o declaraţie pe Telegram, fără a furniza alte dovezi.
768 afișări

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în Kabul, în urma unui atentat cu bombă. Atentatul a avut loc într-o unitate de învăţământ.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, a declarat că agenţii de securitate au identificat un bombardier, pe o stradă din apropierea centrului danez unde a avut loc atentatul, Kawsar-e.

Conform ministrului Sănătăţii, victimele sunt studenţi cu vârste între 15 şi 26 de ani. 57 de persoane au fost rănite în urma atacului.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a negat pe Twitter orice asociere cu atacul. Aceasta este şi o perioadă delicată, deoarece reprezentanţii talibanilor şi Guvernul se întâlnesc în Qatar pentru a negocia un acord de pace.

În schimb, statul islamic şi-a asumat atacul printr-o declaraţie pe Telegram, fără a furniza alte dovezi.

Atacul, care a fost condamnat de NATO şi Guvernul afgan, a avut loc în zona vestică a capitalei Kabul, casa multor apartenenţi ai comunităţii Shia, o minoritate religioasă din Afganistan, care a fost şi în trecut ţinta statului islamic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici