25 de trepte din scara originală a Turnului Eiffel din Paris, înainte de construcţia liftului, vândute la o sumă enormă

O bucată din scara originală a Turnului Eiffel, construit de arhitectul Gustave Eiffel în 1889, a fost vândută pentru 169.000 de euro la o licitaţie care a fost organizată la casa Artcurial din Paris, potrivit Reuters.

625 afișări
Imaginea articolului 25 de trepte din scara originală a Turnului Eiffel din Paris, înainte de construcţia liftului, vândute la o sumă enormă

25 de trepte din scara originală a Turnului Eiffel din Paris, înainte de construcţia liftului, vândută la o sumă enormă

Fragmentul de scară din fier, cu o înălţime de 4,3 metri, o greutate de 900 de kilograme şi incluzând 25 de trepte, a fost vândut la un preţ de trei ori mai mare decât cel la care fusese estimat.

Bucata de scară făcea parte dintr-o colecţie privată din Canada şi era unul dintre cele 24 de fragmente tăiate în 1983, după ce între cele două etaje ale structurii a fost instalat un lift.

Alte fragmente din scară se găsesc în grădinile Yoishii Foundation din Japonia, lângă Statuia Libertăţii din New York şi la Disneyland din Florida.

În 2016, un alt fragment de scară a fost vândut pentru 523.800 de euro, de zece ori preţul la care fusese estimat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici