295 de persoane, reţinute la Chişinău

Poliţia a reţinut 295 de persoane în legătură cu protestele de la Chişinău, a anunţat sâmbătă Ministerul moldovean de Interne într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei, adăugând că rudele au fost informate despre locul în care se află persoanele arestate.

295 de persoane, reţinute la Chişinău (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Ministerul a anunţat reţinerea a 166 de persoane în cazul unei anchete penale pentru acte de vandalism şi devastare a clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, dintre care 86 au fost arestate. Alte 88 de persoane se află în arest la domiciliu, iar 33 au fost obligate să nu părăsească domiciliul, potrivit comunicatului.

La 7 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost reţinuţi 19 minori, dintre care cinci originari din Chişinău, cinci din Cahul şi nouă din alte raioane ale Republicii Moldova. Iniţial, minorii reţinuţi au fost trimişi la Centrul de plasament pentru minori al Ministerului de Interne, iar după identificare au fost predaţi părinţilor.

În perioada 8-11 aprilie au fost reţinuţi 17 minori, dintre care trei au fost eliberaţi imediat, iar ceilalţi 14 au fost supuşi arestului la domiciliu, stabilindu-se participarea lor la comiterea de infracţiuni.

Ministerul precizează că audierea minorilor s-a desfăşurat în conformitate cu legislaţia în vigoare, în prezenţa obligatorie a părinţilor, profesorilor sau asistenţilor sociali.

Toate persoanele arestate se află la izolatorul de detenţie preventivă, iar rudele au fost informate despre locul unde sunt deţinute acestea, inclusiv prin intermediul avocaţilor, adaugă comunicatul.

Totodată, autorităţile au reţinut 129 de persoane pentru diverse contravenţii administrative, împotriva cărora au fost aplicate sancţiuni de arest administrativ între cinci şi 30 de zile, în funcţie de gravitatea contravenţiei săvârşite. Aceştia îşi ispăşesc pedeapsa în diferite izolatoare de detenţie provizorie, precizează comunicatul.

Lista persoanelor aflate în arest penal şi arest administrativ, dar şi a celor reţinute este publicată pe site-ul instituţiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
ChR.MOLDOVA ,
POLIŢIE ,
PROTESTE
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT