4 Iulie: Circa 214 milioane de americani sărbătoresc astăzi Ziua Independenţei SUA

Circa 214 milioane de cetăţeni americani celebrează, în familie sau în comunităţi, Ziua Independenţei Statelor Unite, cheltuind, în total, 6,8 miliarde de dolari pe alimente, arată cifre obţinute de revista Forbes.

1742 afișări
Imaginea articolului 4 Iulie: Circa 214 milioane de americani sărbătoresc astăzi Ziua Independenţei SUA

4 Iulie: Circa 214 milioane de americani celebrează astăzi Ziua Independenţei SUA (Imagine: AFP)

Conform studiilor efectuate de Federaţia americană de Retail (NRF), 214 milioane de cetăţeni americani, din populaţia totală de 323,3 milioane, celebrează Ziua Independenţei. Cei mai mulţi - 65% - vor face grătar sau picnic cu rude sau prieteni, de 4 iulie.

Fiecare cetăţean american cheltuie, în medie, 71,34 de dolari pe mâncare şi băutură cu ocazia Zilei Independenţei, precizează NRF. Suma totală cheltuită de 4 iulie la nivelul SUA este de 6,8 miliarde de dolari.

Se estimează că 42,6% dintre americani vor celebra Ziua Naţională în comunităţi.

Artificiile sunt un spectacol frecvent de 4 iulie. Potrivit Asociaţiei Pirotehnice americane, sutele de tone de artificii folosite anul acesta vor costa 1,09 miliarde de dolari.

Ziua Independenţei, cunoscută şi ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declaraţiei de independenţă de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independenţa faţă de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenţei este deseori asociată cu focuri de artificii, parade şi evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul şi tradiţia Statelor Unite. Ziua Independenţei este ziua naţională a Statelor Unite ale Americii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici