40 de militanţi islamişti au fost ucişi în urma unor atacuri aeriene în Somalia, anunţă Pentagonul

Pentagonul a anunţat luni că forţele americane au ucis 40 de luptători ai organizaţiilor teroriste Al-Shabaab şi Stat Islamic, într-o serie de atacuri aeriene în Somala, relatează site-ul france24.com.

272 afișări
Imaginea articolului 40 de militanţi islamişti au fost ucişi în urma unor atacuri aeriene în Somalia, anunţă Pentagonul

40 de militanţi islamişti au fost ucişi în urma unor atacuri aeriene în Somalia, anunţă Pentagonul

În coordonare cu guvernul federal din Somalia, armata americană a lansat cinci lovituri asupra unor poziţii ale teroriştilor în ţara africană, eliminând 36 de membri ai grupării Al-Shabaab, afiliată reţelei Al-Qaida, şi patru membri ai Stat Islamic, a declarat colonelul Rob Manning, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Statele Unite au decis atacurile ca răspuns la două atentate devastatoare care au avut loc luna trecută în capitala somaleză Mogadishu, atribuite militanţilor islamici şi care au cauzat moartea a 385 de persoane.

În luna martie, preşedintele american Donald Trump a relaxat constrângerile asupra armatei americane pentru a întreprinde acţiuni împotriva teroriştilor atunci când consideră că este necesar, fără a solicita aprobarea Casei Albe.

În data de 3 noiembrie, forţele armate ale SUA au folosit pentru prima dată drone în Somalia pentru a ataca mai multe poziţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici