8 lucruri pe care trebuie să le ştii azi şi nu sunt despre coronavirus

Mediafax.ro vă prezintă o selecţie de ştiri care nu sunt despre coronavirus

4147 afișări
Imaginea articolului 8 lucruri pe care trebuie să le ştii azi şi nu sunt despre coronavirus

Sursă foto: Profimedia

1. În 10 ani, Clujul va fi al doilea oraş din România care va avea metrou

În dezvoltare permanentă, Clujul vrea metrou în 10 ani şi se apropie de etapa de execuţie. Studiul de fezabilitate pentru metrou a costat aproape 36 de milioane de lei. Metroul va porni din comuna Floreşti şi va străbate oraşulul. Pe linia de metrou sunt propuse 15 staţii pe o lungime de aproximativ 16 km. Proiectul include şi un tren metropolitan.

2. Proiectul „DNA-ul Pădurilor" a fost adoptat de Camera Deputaţilor

România face un nou pas pentru protejarea Mediului. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care înfiinţează DNA-ul Pădurilor. Hoţii de lemne vor putea fi în sfârşit urmăriţi şi pedepsiţi mai uşor. Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat în Senat, pentru ca mai apoi să meargă la preşedintele României pentru promulgare.

3.  Praf saharian până vineri în România

Praful saharian va continua să fie prezent deasupra României în următoarele zile, cel mai probabil în jumătatea de nord a ţării şi în intervalele în care va ploua, a anunţat ANM. O avertizare cod galben de vijelii pentru 29 de judeţe a intrat în vigoare joi dimineaţă şi durează până seara. Intensificările vântului vor depăşi 55 - 65 km/h.

4.  Microcipul implantat sub piele folosit la călătoria cu trenul în Suedia

Mii de suedezi şi-au implantat cipuri care le uşurează viaţa. Câteva mii au deja sub piele un dispozitiv care e cât o boabă de orez şi îl folosesc ca să-şi deblocheze telefonul, să se logheze pe calculator sau să deschidă uşile care funcţionează pe bază de cartelă. Mai pot să dea share la profilul lor de LinkedIn sau să folosească cipul pe post de bilet de tren. Cipul costă cam 150 de euro, iar experienţa implantului e ca o înţepătură de albină, spun cei care au încercat.

5. Dele Alli, bătut şi jefuit

Casa fotbalistului Dele Alli a fost jefuită miercuri dimineaţă. Mijlocaşul lui Tottenham a fost lovit cu pumnul în faţă şi ameninţat cu cuţitul de doi bărbaţi cu cagule. Mijlocaşul Angliei nu a suferit răni serioase.

6. Licitaţie cu ceasuri de lux în România

O colecţie de 121 de ceasuri de lux, produse între 1950 – 2009, este scoasă la licitaţie în România. Cel mai scump este un Richard Mille, ”ceasul vedetelor”, cu un preţ de pornire de 90.000 de euro. La vânzare este şi un Rolex President din aur, purtat de Ion Iliescu iar preţul de pornire este de 15.000 de euro. 

7. Carlos Sainz a semnat cu Ferrari

După divorţul de Sebastian Vettel, Ferrari a anunţat semnarea unui contract pe două sezoane cu Carlos Sainz. Locul spaniolului la McLaren va fi ocupat de Daniel Ricciardo. Plecarea acestuia lasă un loc liber la Renault unde este speculată o a treia revenire a lui Fernando Alonso. La Scuderia Ferrari, Sainz va face echipă cu Charles Leclerc.

8. Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Iohannis şi pe Orban după ce a rămas fără Ordinul Steaua României. Iohannis a retras anul trecut decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului Adrian Năstase

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici