9/11 Atacurile care continuă să omoare. Salvatorii care au intervenit în acea zi nu ştiau că, peste ani, se vor îmbolnăvi

  • Peste 43.000 de americani s-au îmbolnăvit după atacurile de la 11 septembrie
  • Cel puţin 10.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu cancer
  • Bolnavii s-au judecat 18 ani pentru a primi compensaţii
3913 afișări
Imaginea articolului 9/11 Atacurile care continuă să omoare. Salvatorii care au intervenit în acea zi nu ştiau că, peste ani, se vor îmbolnăvi

9/11 Atacurile care continuă să omoare. Salvatorii care au intervenit în acea zi nu ştiau că, peste ani, se vor îmbolnăvi

Atacurile din 11 septembrie 2001 au reprezentat cea mai devastatoare lovitură pe tărâm American de la Peal Harbour încoace. 2.977 de oameni au murit în acea zi, dintre care 2.606 doar în turnurile gemene.

Poate nu ştii însă că cifrele au continuat să crească. Unul după altul, salvatorii care au intervenit în acea zi au început să se îmbolnăvească.

Tâmplarul James Nolan a lucrat zi şi noapte la locul prăbuşirii turnurilor. S-a îmbolnăvit grav la plămâni iar medicii nu i-au mai dat mult de trait.

„Eu încă trăiesc atacurile de la 11 septembrie. La fiecare şase luni, merg la spital la control. Merg la nişte doctori foarte buni, în clinici private”, a mărturisit James Nolan calvarul prin care încă trece.

10.000 de americani s-au îmbolnăvit de cancer după atacuri, iar peste 2.000 dintre ei au murit. Ei au fost membri ai echipelor de intervenţie sau au lucrat la evacuarea resturilor în lunile care au urmat.

„Atunci când Turnul de Nord şi cel de Sud s-au prăbuşit, au eliberat o coloană enormă de praf, fum şi substanţe cancerigene. Colegii noştri sunt bolnavi, sunt pe moarte, iar unii au decedat deja. Iar eu nu cred că voi scăpa niciodată de cancer”, a spus Lu Lieber, o altă victimă a atacurilor.

După ani de luptă în tribunale, drepturile victimelor au fost recunoscute în final în 2019. Congresul american a alocat 10 miliarde de dolari ca sumă iniţială plus fonduri nelimitate ulterior pentru cei afectaţi.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici