9 noiembrie, ziua în care a fost încoronat cel mai tânăr campion mondial la şah din istorie

  • Primul meci dintre Kasparov şi Karpov a fost întrerupt pentru că a durat prea mult (sep. 1984 - feb. 1985)
  • Din 1984, Kasparov a fost numărul 1 în lume până la retragere
  • Kasparov s-a retras din şahul profesionist în 2005, la 42 de ani
960 afișări
Imaginea articolului 9 noiembrie, ziua în care a fost încoronat cel mai tânăr campion mondial la şah din istorie

9 noiembrie, ziua în care a fost încoronat cel mai tânăr campion mondial la şah din istorie

9 noiembrie rămâne în istorie ca ziua în care a fost încoronat cel mai tânăr campion mondial la şah în 1985.

La vârsta de 22 de ani, Garry Kasparov îl învingea cu 13 la 11 pe deţinătorul titlului, Anatoly Karpov, în al doilea duel dintre cei doi.

Chiar dacă era mai tânăr decât adversarul său, Kasparov avea o armă secretă cu care a reuşit să îl intimideze.

„Încrederea ta nu este doar bună pentru tine, dar, cumva, se duce către adversarul tău şi îi subminează încrederea adversarului. În final, am câştigat jocul, meciul şi mi-am câştigat titlul. 9 noiembrie 1985”, Garry Kasparov, campion mondial necontestat la şah 1985-1993

Chiar şi după retragere, Kasparov este în continuare văzut ca unul dintre cele mai mari genii care au jucat vreodată şah.

Pentru că au vrut să înveţe sportul minţii de la cei mai buni, producătorii serialului Netflix „Queen's Gambit” l-au angajat drept consultant.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici