92 de migranţi, găsiţi dezbrăcaţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia. ONU cere anchetă

Agenţia ONU pentru refugiaţi a declarat că este „profund îngrijorată” de descoperirea a 92 de migranţi dezbrăcaţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia şi a cerut o anchetă în acest caz, informează BBC.

942 afișări
Imaginea articolului 92 de migranţi, găsiţi dezbrăcaţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia. ONU cere anchetă

Captură video Twitter

Cele două ţări s-au acuzat reciproc pentru situaţia dificilă a celor 92 de migranţi. Grecia a dat vina pe Turcia, spunând că „comportamentul” acesteia este o „ruşine pentru civilizaţie”.

Turcia a negat că i-a trimis pe bărbaţi peste râul Evros şi şi-a acuzat vecinul de „cruzime”.

În timp ce cele două părţi se învinovăţeau reciproc, agenţia pentru refugiaţi a Naţiunilor Unite a cerut o anchetă şi s-a declarat „profund afectată de rapoartele şi imaginile şocante”: „Condamnăm orice tratament crud şi degradant şi solicităm o anchetă completă”.

Poliţia greacă a declarat că i-a salvat vineri pe cei 92 de bărbaţi care au fost descoperiţi dezbrăcaţi, iar unii cu răni, în apropierea graniţei sale nordice cu Turcia. Autorităţile greceşti au declarat că bărbaţii au primit imediat îmbrăcăminte, hrană şi primul ajutor. Nu a fost clar cum şi de ce bărbaţii îşi pierduseră hainele.

Frontex a declarat că bărbaţii erau în principal din Afganistan şi Siria şi că ofiţerul pentru drepturi fundamentale al organizaţiei a fost informat despre o potenţială încălcare a drepturilor.

Ministrul grec al protecţiei civile, Takis Theodorikakos, a afirmat că mulţi dintre migranţi au declarat pentru Frontex că „trei vehicule ale armatei turce i-au transferat” pe râul care acţionează ca o frontieră naturală.

Ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarachi, a declarat într-un tweet că tratamentul aplicat de Turcia migranţilor este o „ruşine pentru civilizaţie”.

Un purtător de cuvânt al ministerului de interne al Turciei i-a răspuns lui Mitarachi, scriind pe Twitter: „Cum nu aţi putut găsi nici măcar un singur caz de încălcare a drepturilor omului de către Turcia, căutaţi doar să expuneţi imaginea cruzimii pe care aţi impus-o ca şi cum Turcia ar fi făcut-o!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici