A cincea persoană a fost spitalizată în Spania, după descoperirea primului caz de infectare cu Ebola

O a cincea persoană a fost internată marţi seară la spitalul Carlos III din Madrid, după descoperirea, luni, în Spania, a primului caz de infectare cu virusul Ebola, a anunţat presa locală, citând surse medicale.

516 afișări
Imaginea articolului A cincea persoană a fost spitalizată în Spania, după descoperirea primului caz de infectare cu Ebola

A cincea persoană a fost spitalizată în Spania, după descoperirea primului caz de infectare cu Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului El Pais, este vorba despre o infirmieră care a intrat în contact cu asistenta medicală infectată cu virusul Ebola şi a fost internată luni în spital.

Infirmiera a fost internată ca măsură de precauţie, a precizat sursa citată, precizând că aceasta prezintă o febră uşoară.

În afară de asistenta medicală, alte trei persoane se află sub observaţie în spitalul din nordul Madridului: o altă infirmieră, un inginer, în cazul căruia testele iniţiale au ieşit negative, şi soţul bolnavei, care prezintă un "risc ridicat" de îmbolnăvire.

Asistenta medicală face parte din echipa care a tratat doi misionari spanioli afectaţi de virus şi care au murit la 12 august şi respectiv 25 septembrie.

Aproximativ 50 de persoane care au intrat în contact cu asistenta se află sub supraveghere medicală, iar autorităţile spaniole desfăşoară o anchetă pentru identificarea tuturor locuitorilor din regiune care ar fi expuşi riscului de infectare cu virusul Ebola, mai ales că asistenta medicală a prezentat simptomele îmbolnăvirii în 30 septembrie şi a fost spitalizată de-abia la 6 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici